DomovProsti časLutkarji in ulični gledališčniki ponovno v Kopru

Lutkarji in ulični gledališčniki ponovno v Kopru

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Z urugvajsko-italijanskim potujočim kabarejem treh uličnih umetnikov se je v ponedeljek v Kopru začel 17. mednarodni festival uličnega in lutkovnega gledališča PUF festival. Do konca avgusta bodo Koper zaznamovale lutkovne predstave in predstave uličnega gledališča, saj bodo lutkarji, klovni in drugi umetniki poskrbeli za pestro dogajanje v mestu. 

Festival prinaša številne lutkovne in ulične predstave ter animacijske programe za otroke in odrasle, ki bodo prinesle obilico smeha in zabave. Tako so igrivost v ponedeljkov program vnesli Andrej Rozman – Roza s predstavo Balon velikon, nemško-argentinski Los Filonautas in mednarodni sekstet Fekete Seretlek.

Festival lutkovnega in uličnega gledališča bo z več kot 30 različnimi skupinami in umetniki z vseh koncev sveta poskrbel za približno 50 dogodkov v mestu.

Prav tako se obeta tridnevni gostujoči sklop uličnega in lutkovnega gledališča festivala Plavajoči grad v Sokolčih, Hrvojih, Gračišču in Truškah. Organiziran bo prevoz iz Kopra, prispevek pa bo znašal dva evra v vsako smer. V glasbenem programu bo prisoten tudi mednarodni Etno HistErie World Orchestra.

Podroben program PUF festivala si lahko pogledate TUKAJ.