DomovProsti časNOČ ČAROVNIC: Napravite čarovniško parkirišče

NOČ ČAROVNIC: Napravite čarovniško parkirišče

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Noč čarovnic je praznik, ki je zaradi globalizacije k nam prišel iz ZDA. Nekdaj so ga praznovali z okrašenimi bučami in svečami, ki naj bi odganjale zle duhove, danes pa za noč čarovnic velja, da lahko dom okrasimo z vsemi strašljivimi podobami. Za vas smo izbrali nekaj odličnih nasvetov kako lahko enostavno okrasite svoj dom.

Pripravite torej lahko pravo malo parkirišče za čarovniške metle. Doma zagotovo imete v kotu kakšno staro metlo ali dve, sicer pa zanimive čarovniške metle lahko napravite tudi sami. Vse kar boste potrebovli je močnejša veja za ročaj, tanjše vejice za ščetine in nekaj vrvi. Vzemite ročaj, tanjše vejice razvrstite naokoli ročaja in jih nato zvežite. Če ne veste kje dobiti vse pripomočke, je to lahko idealen izgovor za sprehod v naravo, kjer boste zagotovo našli vse kar potrebujete. Ko imate metle pripravljene, jih razvrstite pred vhodna vrata in jim dodajte zanimiv napis, ki bo jasno povedal, da je to parkirišče za čarovnice.

Foto: Globals Electronic Business

Da bo vaše parkirišče še bolj zanimivo, mu lahko dodate še duhca, ki ga lahko napravite iz stare plastičnečne vreče za smeti v katero pri dnu na eni strani zrežete krog v velikosti plastičnega ali papirnatega krožnika, ki ga nato prilepite, mu narišete ali prilepiti še oči in usta in vaš duhec je pripravljen. Če želite, mu lahko dodate še raznobarvne trakove iz krep papirja, ki bodo plapolali v vse smeri.

Tudi vaša okna lahko dobijo strašljiv pridih, in sicer tako, da iz oražnega in črnega papirja izrežete buče in netopirje, ki jih nato nalepite na okna. Tudi pajka ni težko napraviti. izrežete dva kroga, enega večjega, drugega manjšega, ki bo pajkova glava, mu narišete ali nalepite oči in izrežete še nogice, ki jih nalepite okoli pajkovega trupa (večji krog).