DomovProsti časOB 8. MARCU: Gibanje za spremembo standardov lepote tudi v Kopru

OB 8. MARCU: Gibanje za spremembo standardov lepote tudi v Kopru

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob mednarodnem prazniku žensk koprska študentska organizacija pripravlja sklop srečanj in delavnic v podporo gibanju za spremembo standardov lepote, ki nam jo vsiljujejo modna industrija, mediji in družbena omrežja.

V ta namen bodo izvedli sklop treh aktivnosti, in sicer srečanje z ustanoviteljicama projekta I Am All (Wo)men, delavnico sprostitvene joge ter delavnico “Kaj pravi družba, lepa ali ne?”, namen katerih je povečanje pozitivne samopodobe in samozavesti udeležencev.

Za projektom I Am All (Wo)men stojita dve mladi ženski, ki sta se odločili poskrbeti za spremembo miselnosti in širjenju ideologije o sprejemanju svojega videza, ki kljubujejo standardom, ki jih je vzpostavila (trenutna) družba, tako za ženske kot za moške.

Most females are dissatisfied with how they look and battle with countless insecurities, not realizing that you look most beautiful when you think you don’t. I wish that women and girls all over the world knew just how uniquely beautiful that we ALL are. Loving yourself for who YOU are is empowering! There’s great freedom in being unbothered by other people’s opinion of you. ———————————— Večina žensk je nezadovoljnih s svojim izgledom in se borijo z negotovostmi, ne da bi se zavedale, da izgledaš najlepše takrat, ko misliš nasprotno. Želim si, da bi ženske in dekleta po vsem svetu vedele, kako zelo unikatno lepe smo, VSE! Ljubezen do samih sebe nam daje moč. Velika svoboda je, ko se ne obremenjujemo z mnenji drugih. Makeup: Lea Bole @bolea_makeup Photography: Nike Koleznik @nikekoleznik

A post shared by I AM ALL (WO)MEN (@iamallwomen) on

Družba bo vedno postavljala nerealne standarde. Žalostne in prestrašene ljudi je veliko lažje voditi kot samozavestne, srečne posameznike. Naš cilj je preglasiti glas družbe, oziroma ustvariti novo družbo z novim glasom. S pozitivnim, iskrenim sporočilom in realnimi standardi,” sporočata ustanoviteljici projekta, Nataša Mernik in Katarina Mljač.

Srečanje, na katerem bosta Nataša in Katarina povedali več o projektu in fotografiranju, ki deluje kot sprožilec body positivity gibanja, bo potekalo ob dnevu žena, 8. marca 2018, ob 17. uri v prostorih Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Čevljarska 27, Koper).

Več o srečanju in delavnicah pa najdete TUKAJ.