Primorski poletni festival odpira svoja vrata

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Na sredini tiskovni konferenci sta Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Gledališče Koper napovedala skupno sodelovanje na 27. Primorskem poletnem festivalu, ki bo potekal od 1. julija do 31. avgusta. Kljub omejitvam zaradi novega koronavirusa so organizatorji zasnovali bogat program, ki prinaša gledališke predstave, razne prireditve, glasbene večere in aktualne družbene debate.

Festival bo odprl svoja vrata v sredo, 1. julija 2020, ob 21. uri na Martinčevem trgu v Kopru z dogodkom Golo življenje. Prireditev bodo obogatili ugledni gostje, in sicer slovenska igralka Saša Pavček, filozof, pravnik in predstojnik Pravnega inštituta ZRS Koper Rok Svetlič, varuh človekovih pravic Peter Svetina, strokovnjakinja za poslovno komuniciranje in protokol Ksenija Benedetti, direktor ZRC SAZU dr. Oto Luthar, predstojnik kirurškega oddelka v Splošni bolnišnici Izola Mladen Gasparini in direktor Smučarske zveze Slovenije dr. Franci Petek, pogovor pa bo povezoval direktor ZRS Koper prof. dr. Rado Pišot. Na razpravi bodo gostje spregovorili o izkušnji življenja s koronavirusom in o tem, čemu smo se pripravljeni odreči zaradi preživetja.

Prizorišča festivala bodo v vseh štirih občinah slovenske Istre. Koprske predstave bodo potekale na Martinčevem trgu, ankaranske na plaži ob Valdoltri, izolske v letnem kinu Arrigoni, piranske pa v pastoralno-kulturnem centru Georgios. V sklopu festivala se v poletnih večerih obetajo gledališke predstave, razprave o kulturi in družbi, ne bo pa manjkalo niti glasbenih vsebin.