DomovProsti časAvgust je čas “Guoštovce”, šagre v maškarah in tradicionalne Briškolade

Avgust je čas “Guoštovce”, šagre v maškarah in tradicionalne Briškolade

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Dekanih je vse nared za tradicionalno “Guoštovco” in šagro v maškarah, ki bosta že ta konec postregli s pestrim programom in veliko zabave za vse generacije.

Tradicionalna šagra v Dekanih se začenja že danes, ob 18. uri, z malonogometnim turnirjem na igrišču v parku, ki mu ob 20. uri sledi tudi uradno odprtje letošnje “Guoštovce”, v okviru katere bodo mladi neporočeni fantje postavili mlaj, ob spremstvu harmonike in dvigu zastave pa naznanili pester in programsko zanimiv konec tedna.   

Guoštovco bodo danes popestrile glasbene skupine, ki bodo pričarale pravi rock večer za vse generacije. Zabavali in skakali boste namreč ob zvokih skupin Nevermind, Majka in Zmelkoow.

Foto: facebook Šagra “Guoštovca” in “Šagra v Maškarah” 2017

Šagra v maškarah bo tudi letos ponudila pester program

V soboto pa se bo s Šagro v maškarah za en dan znova prebudil pust. Ekipa animatorjev, bo že ob 18. uri poskrbela za najmlajše, ki bodo tako lahko ustvarili svojo masko, za glasbo pa bo poskrble mlada pevka Tjaša. 

Prav vsak pa se bo lahko posladkal s poletnimi pustnimi krofi, ki jih upokojenke pridno napolnejo s sladoledom. Ob 18.30 bo za ljubitelje “benzina” organiziran Rally v Maškarah, že ob 19.30 pa bo sledila zanimiva pustna povorka. Skupine, ki se bodo udeležile povorke, bodo med drugim predstavile tudi svojo zabavno točko. Po predstavitvi skupin pa vse obiskovalce čaka zabava do jutrnjih ur s skupino Nočni skok in glasbenikom Vladom Kalemberjem.  

Tudi v nedeljo bo v Dekanih dogajanje pestro, saj se ob 16 uri začne tradicionalna Briškolada z bogatimi nagradami. Ob 18. uri bo sledilo srečanje harmonikašev in zabava s skupino Roxie. Za slavnostni konec bo poskrbel svečani spust zastave, ki pomeni tudi zaključek letošnje šagre.

Več informacij pa najdete TUKAJ!