DomovProsti časSamo še danes zgodnje prijave na gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Samo še danes zgodnje prijave na gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Naslednji konec tedna, 5. maja 2019, bo v Hrpeljah že 3. gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik, ki zaradi dobre organizacije in privlačnih razgibanih pobočij Slavnika postaja osrednji gorsko kolesarski dogodek v Sloveniji in širši regiji.

Tudi letos organizator pričakuje razprodano prireditev. Poleg 519 udeležencev (lani 518) vzdolž treh tekmovalnih tras (29 km, 50 km in 81 km) je letošnja novost 7-kilometrska trasa Lisička, namenjena predvsem družinam, otrokom in vsem ostalim manj pripravljenim udeležencem, vedno več je tudi obiskovalcev pestrega dogajanja na osrednjem prizorišču pri vaškem domu v Hrpeljah.

Z najkrajšo traso organizatorji širijo eno od temeljnih poslanstev dogodka – približujejo gorsko kolesarjenje širši javnosti, z brezplačnim poligonom in mini tekmovanjem MTB pa za kolesarjenje navdušujejo tudi najmlajše. Za krepitev turističnega potenciala bo v soboto poleg uvodne Pašta fešte udeležencem in obiskovalcem na voljo brezplačen vodni pohod po Naravoslovni zgodovinski učni poti Hrpelje, s čimer se zaokrožuje dogajanje za družine.

Zaradi omejenega števila prijav in nižje prijavnine je smiselna prijava na maraton prek spleta. Možna je samo še danes na spletni strani www.mtbslavnik.si, kjer najdete tudi vse ostale podrobnosti dogodka.

Prireditev organizirajo Kolesarsko društvo Raketa, PGD Materija in Občina Hrpelje-Kozina, podpirata pa ga glavna partnerja – Dacia Trgo ABC Koper in Hotel Admiral ter ostali pokrovitelji. Adriatic Slovenica, Plama-pur, Provia, d. o. o., RCM, Garmin, Sandiline, ARC z Oshee ter medijska pokrovitelja Radio in TV Koper.