DomovProsti časŠe malo do velikega open air koncerta 2Cellos v Kopru

Še malo do velikega open air koncerta 2Cellos v Kopru

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko sta člana 2Cellos Luka Šulić in Stjepan Hauser lani navdušila in razprodala dva koncerta v Areni Stožice, bosta 29. junija nastopila še v poletni koprski areni Bonifika. Organizatorji sporočajo, da so za nastop največje slovensko-hrvaške crossover svetovne atrakcije doslej prodali že 11.000 vstopnic, tudi oboževalcem iz sosednjih držav.

Klasično izobražena violončelista Šulić in Hauser bosta v Kopru predstavila svoje največje uspešnice, s katerimi sta zaznamovala bogato in uspešno kariero. Svetovno priznana zvezdnika tako napovedujeta povratek v Slovenijo po razprodanih koncertih na najprestižnješih svetovnih odrih, kot so Royal Albert Hall, Radio City Music Hall, Red Rocks in številni drugi.

Februarja sta izdala singel Perfect, uspešnico Eda Sheerana, nato sta izvedla tri koncerte v regiji, in sicer v Areni Zagreb, Spaladium Areni v Splitu in Zetri v Sarajevu. Sledila je kanadska in evropska turneja, ki jo bosta zaključila prav s koncertom v Kopru. Sicer pa se obeta še en nastop 2Cellos v Sloveniji, in sicer 15. septembra na Snežnem stadionu v Mariboru.

Vrhunska in svetovno priznana glasbenika sta čelu zapisana že od otroštva. Svetovno slavo sta dosegla pred šestimi leti, ko sta na spletni strani YouTube, pod imenom 2Cellos objavila priredbo skladbe Smooth Criminal pokojnega Michaela Jacksona. Posnetek, ki je kmalu po objavi postal viralna poslastica, je glasbenikoma odprl pot do podpisa pogodbe z založbo Sony Records Masterworks, kasneje pa ju je na svojo svetovno turnejo, v okviru katere sta nastopila tudi v Ljubljani, povabil Sir Elton John.

2Cellos sta doslej izvedla več kot 1200 koncertov po svetu, na katerih jima je prisluhnilo več kot deset milijonov gledalcev. Sodelujeta tudi s svetovnimi zvezniki, kot so Elton John, Zucchero, Andrea Bocelli in drugi. Med drugim sta nastopila pod taktirko svetovno priznanega dirigenta Zubina Methe, prav posebej pa cenita sodelovanje s hrvaško legendo Oliverjem Dragojevićem.

Šulić in Hauser trenutno snemata svoj peti album, ki bo po zadnjem albumu filmske glasbe Score, ki sta ga posnela z Londonskim simfoničnim orkestrom, ponovno rockovsko obarvan. Izšel bo jeseni.