DomovProsti časSi želite postati turistični vodnik?

Si želite postati turistični vodnik?

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V začetku aprila vabljeni na strokovni tečaj za lokalne turistične vodnike. Prijave sprejemajo do 21. marca.

Uspešno opravljen tečaj je osnova za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin Ankaran, Koper, Izola in Piran ter za vpis v register turističnih vodnikov slovenske Istre. Tečaj, ki bo v stavbi Krajevne skupnosti Portorož potekal med 5. in 7. aprilom, je razdeljen na teoretični in praktični del.

Več o urniku in programu na tej povezavi: http://www.portoroz.si/si/novice/2018/02/28/4921-Obvestilo-o-tecaju-za-turisticne-vodnike-2018

Teoretični del zajema predavanja, drugi del pa vaje v nastopanju. Pri izvedbi tečaja sodelujejo pomembne institucije in predstavniki tako zasebnega kot javnega turističnega sektorja. Kotizacija znaša 200 evrov, vsi udeleženci tečaja bodo prejeli CD Slovenska Istra/Obala in CD Slovenska Istra/Zaledje ter gradivo predavateljev, ob uspešno zaključenem izobraževanju pa tudi izkaznico lokalnega turističnega vodnika. Izpit bo v soboto, 21. aprila.

Na tečaj se lahko prijavite do vključno srede, 21. marca z dokazilom o vplačani kotizaciji.

Več informacij na 05/674 82 64 ali na elektronskem naslovu patricija.grzinic@portoroz.si.

Strokovni natečaj organizira Turistično združenje Portorož v imenu Občine Piran, Izola ter Ankaran in Mestne občine Koper v skladu z Odlokom o lokalnem turističnem vodenju.