DomovProsti časTa konec tedna tradicionalna Guoštovca in šagra v maškarah

Ta konec tedna tradicionalna Guoštovca in šagra v maškarah

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Dekanih skrbno pripravljajo tradicionalno Guoštovco in šagro v maškarah, ki bosta že ta konec tedna odprli svoja vrata. Turistično društvo Dekani tudi letos obljublja bogat program in vikend, poln zabave za vse okuse in generacije.

Pestro dogajanje se bo začelo v petek, ob 18. uri z malonogometnim turnirjem na igrišču v parku, ki mu bo sledilo tudi uradno odprtje letošnje Guoštovce, v okviru katere bodo mladi neporočeni fantje iz vasi postavili mlaj, ob spremstvu harmonike in dvigu zastave pa obeležili bogato prireditveno dogajanje. Za zabavo do jutranjih ur bo poskrbel pravi rock večer za vse generacije, za glasbene ritme pa bo zadolžena skupina Majka, ki letos obeležuje deset let uspešnega delovanja. Skupaj z gostujočimi skupinami Jameson & The Followers, Q20, De Peachkiss in K’K’DEK bodo pričarali nepozaben večer ob dobri glasbi.

V soboto bodo na svoj račun prišli vsi, za katere je pust enkrat na leto premalo in se radi namaškarajo tudi poleti, saj bodo Dekani za en dan obudili pust.

Sobotno dogajanje z začetkom ob 18. uri bo postreglo s programom za najmlajše v družbi animatorjev, ki bodo zganjali norčije in zabavali otroke z raznimi igrami, slikanjem po obrazih ter izdelovanjem pustnih mask. Na zadovoljstvo najmlajših bo v soboto in nedeljo postavljen Lunapark na igrišču v parku.

Ljubitelje vozil bo ob 18.30 navdušil Rally v Maškarah, temu bo sledila povorka pustnih mask po vaških ulicah, skupine mask pa bodo pred glavnim odrom predstavile svojo zabavno točko. Po predstavitvi bosta na sporedu ples in zabava v maskah s skupinama Kingston in Tequila.

Med odmori bodo podelili praktične nagrade skupinam, ki so sodelovale v povorki, nagrade za najlepše in najbolj spretne udeležence 6. Rallyja v Maškarah in nagrade za najlepše posamezne in skupinske maske, ki v povorki niso sodelovale.

Glasbeno in zabavno dogajanje bo popestreno z gostinsko ponudbo. Poskrbljeno bo za prijetno druženje na prostem ob okusnih jedeh na žaru, osvežitev s sadnimi lončki in poslastico s palačinkami ter poletnimi pustnimi krofi, ki jih upokojenke pridno polnijo s sladoledom.

Zabavno dogajanje se bo nadaljevalo v nedeljo ob 16. uri s tradicionalno briškolado z bogatimi nagradami. Ob 18. uri bo vsak navijal za svojo ekipo na tekmovanju Dekanske igre, kjer se bodo predstavniki posameznih delov vasi pomerili v različnih igrah, ki bodo zabavale tudi gledalce, nato sledi zabava s skupino Tequila. Slavnostni konec bo v znamenju svečanega spusta zastave, ki pomeni tudi uradni zaključek letošnje šagre.