DomovProsti časV Kopru o tartufih, tropinah in namakanju oljk

V Kopru o tartufih, tropinah in namakanju oljk

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri, 20. junija 2018, se bo v sklopu Dneva odprtih vrat Inštituta za oljkarstvo Znanstveno-raziskovalnega središča Koper odvilo več zanimivih dogodkov.

Sprva bodo že v jutranjih urah na sedežu Znanstveno-raziskovalnega središča Koper (Garibaldijeva 1 v Kopru) spregovorili o skrivnosti tartufov, sledilo kratko predavanje o tartufih, debata bo tekla tudi o sledljivosti porekla tartufov in gojenju tartufov v Sloveniji. V nadaljevanju srečanja, ki se bo odvilo v Oljarni Lisjak, pa bodo udeleženci imeli možnost tudi degustirati različne izdelke iz tartufov.

Drugi del srečanja bo namenjen oljčnim tropinam. Na okrogli mizi bodo med drugim predstavili možnosti uporabe ostankov proizvodnje v oljkarstvu in smernice za ravnanje in uporabo stranskih proizvodov oljkarstva za namen gnojenja. Temu bo sledila tudi razprava o oljčnih tropinah. Na okrogli mizi bodo sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstva za okolje in prostor.

Na koncu pa bo srečanje namenjeno namakanju oljk. V matičnem nasadu Istrske Belice v Dekanih bo delavnica namakanja in predstavitev projekta V4-1609: »Natančnost napovedovanja namakanja – TriN« ter voden ogled poskusa namakanja.

Za sodelovanje na Dnevu odprtih vrat je potrebna predhodna najava na: info@zrs-kp.si