Nedeljski namig za kosilo: poletna pica, ki si jo nadevate po svojem okusu

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Dnevi so vse bolj topli in naše krožnike že krasi bolj lahka hrana, kljub temu pa se nekateri ne moremo odpovedati kosu odlične pice. Za vas smo zato izbrali odličen recept poletne pice, ki si jo lahko vaši gostje nadevajo popolnoma sami.

Sestavine za pripravo testa:

  • 500 g moke,
  • zavitek kvasa,
  • voda po potrebi.

Sestavine za pripravo nadeva:

  • 150 do 200 g šunke ali katerekoli salame,
  • 200 g sira,
  • paradižnik,
  • paprika,
  • kumare,
  • jajčevci,
  • paradižnikova mezga,
  • bučke,
  • koruza v konzervi,
  • origano,
  • oziroma vse kar vam pade na pamet!
Foto: gajbica.si

Priprava:

Najprej zamesimo testo za pico in ga pustimo vzhajati. Medtem, ko testo vzhaja zrežemo šunko na manjše koščke in jih damo v skledico. Sir, ki ga je lahko več vrst, naribamo, nato na kose razrežemo še vso zelenjavo. Narezan paradižnik, bučke, papriko in jajčevce popečemo v picopeku brez maščobe in postavimo na krožnik.

Paradižnikovo mezgo segrejemo in ji dodamo sol, po okusu še origano.

Ko testo naraste, od hlebčka trgamo manjše kose, ki jih sploščimo in oblikujemo v manjše pice. Spečemo jih v picopeku – minuto ali dve na vsaki strani, pico nato lahko vsak posameznik nadeva po svojem okusu.

Dober tek!