DomovProsti časVikend v znamenju gurmanskih užitkov

Vikend v znamenju gurmanskih užitkov

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Po jubilejni Sladki Istri, ki je zaznamovala minuli konec septembra, bo v destinaciji Koper tudi oktober kulinarično obarvan.

Že danes, bo koprska Taverna premierno gostila izvrsten kulinarični dogodek Carpaccio story, kjer boste lahko na enem mestu okusili pristne okuse različnih carpacciov, ki jih bodo pripravili Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu Dvorec Zemono), Fabricio Vežnaver (Pergola), Tadej Gašparin (Pikol Restaurant), Svetozar Raspopovič (As Aperitivo) in Tomaž Bevčič (Rizibizi).

Kulinarika oziroma domači izdelki in pridelki bodo na voljo tudi na tradicionalnih Dnevih kmetijstva slovenske Istre. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Kulinarika bo znova v ospredju tudi prihodnji konec tedna oziroma v petek, 13. oktobra, ko bo Koper znova gostil kulinarično tržnico Odprto kuhno. Kulinarika oziroma domači izdelki in pridelki pa bodo na voljo tudi na tradicionalnih Dnevih kmetijstva slovenske Istre, ki bodo 20. in 21. oktobra v šotoru na parkirišču ob stadionu Bonifika. 28. oktobra pa bo v Taverni Festival kave.

Sicer med dogodki, ki jih ne gre zamuditi ta konec tedna, velja izpostaviti Štmarsko Šagro, ki bo v ogrevanem šotoru v Šmarjah od 18. ure dalje.  Za zabavo bodo letos poskrbeli Žavbi brothers, Ne me jugat in Majka, poskrbljeno pa bo tudi za spremljevalni program z Istrskimi igrami brez meja, bogatim srečelovom ter hrano in pijačo.

Vikend, ki je pred nami, pa bo tudi športno obarvan. V soboto in nedeljo bo slovenska Istra prizorišče Istrskega kolesarskega maratona, v soboto zjutraj pa v Dekanih prirejajo 14. pohod po krožni poti Dekani – Tinjan- Dekani.