DomovProsti časVikend v znamenju špargljev

Vikend v znamenju špargljev

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Društvo Dobra volja Škofije v sodelovanju z društvom Gymco N1 in Maksimom Verganom v soboto, 21. aprila, pred Zadružnim domom Škofije, pripravlja 3. Špargljado, že v nedeljo 22. aprila pa se lahko opdravite na 2. Špargljev pohod v Gračišče.

Obiskovalci boste tako lahko uživali ob pravi špargljevi kulinariki, kjer vam bodo domačini predstavili špargljeve jedi na različne načine. Poskrbljeno bo tudi za zabavo najmlajših, saj bo na prizorišču napihljivi grad za otroke, potekale bodo delavnice, zagotovo pa bodo mamljive tudi stojnice, kjer boste lahko kupili domače pridelke.

Dogodek bo spremlaj pester spremljevalni program. Zabavali vas bodo plesni nastopi skupin Flamengo iz Kopra, Plesnega studia Petra, Plesne skupine Capristars, plesne skupine Dobra volja Škofije, poskrbljeno pa bo tudi za odlično glasbeno vzdušje. Nastopili bodo Ansambel Žavbi, Ansambel Ne me jugat in Maksim Vergan z gosti.

Poleg špargljade pred Zadružnim domom, bo v domu potekala mednarodna tekma v dvigovanju kettlebelov. Dogajanje, ki bo sicer izvedeno v okviru projekta “Škofije polne energije”, bo potekalo od 11. do 23. ure.

Foto: uglasena-kuhinja.com

Za ljubitelje špargljev tudi Špargljev pohod

V nedeljo, 22. aprila ob 8.30. uri pa bo za vse ljubitelje špargljev v Gračišču potekal 2. Špargljev pohod, ki se bo pričel pred dvorano v Gračišču, kjer bo potekala tudi prijava pohodnikov.

Z vodičem se boste obiskovalci sprehodili  skozi vas Gračišče, kjer si boste ogledali vaške znamenitosti, in nato nadljevali pohod na hrib Lačna. Tu se boste ustavili ob razglednem stolpu od koder se boste spustili po stezi, ki vodi do vznožja po Kukom, kjer bo pot zavila levo proti Hrastovljam. Iz Hrastovelj boste zavili proti Kubedu, do kubejske cerkve in se nato vračali nazaj proti Gračišču.

Pohod ni težaven in bo trajal približno štiri ure, po povratku bo pohodnike v dvorani čakalo kosilo – fritaja s šparglji in polenta ter špargljeva juha.

Zaradi lažje organizacije in priprave zadostnih količin hrane organizatorji prosijo vse zainteresirane, da se na pohod prijavijo do 19. aprila, na telefonsko številko 051 458 268 ali na elektronski naslov: nada.babic@gov.si. Prijavnina v katero je všteto tudi vodenje pohoda, hrana in pijača, znaša 5 evrov in se jo plača na dan pohoda.