DomovProsti časPrijavite se na Gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Prijavite se na Gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Prosti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik, ki se bo tudi letos pričel v Hrpeljah je prvovrstni družabni dogodek, ki odkriva naravne lepote in povezuje vse ljubitelje kolesarjenja. Maraton, ki bo potekal 6. maja, ponuja tri različno zahtevne trase in je primeren za vse tiste, ki se s kolesarjenjem ukvarjajo rekreativno kot tudi profesionalno.

Kolesarji bodo tako lahko izbirali med 29 kilometrov dolgo progo, ki so jo organizatorji poimenovali Dacia Duster, 50 kilometrov dolgo Hotel Admiral in 81 kilometrov dolgo progo Torpado. Vse trase vodijo po razgibanih slavniških pobočjih.

Foto: arhiv eKoper

Kot je povedal Goran Sambt, zastopnik Kolesarskega društva Raketa, se številni kolesarji maratona udeležijo predvsem zaradi sprostitve, druženja in zadovoljstva ob vožnji po neokrnjeni naravi. Z njim se strinja tudi lanskoletna zmagovalka 51 kilometrske trase Teja Plantak, ki je po lanskoletni zmagi še povedala: “Jaz to delam čisto za svojo dušo. Sem bivša športnica, včasih sem smučala, in nekako je treba ohranjati kondicijo. V MTB-ju sem se vsekakor našla.”

Nad trasami je navdušen tudi Matej​ Lovše, lanskoletni drugouvrščeni na dolgi trasi maratona, ki je svoje vtise komentiral z naslednjimi besedami: “Po lanski premieri MTB maratona Slavnik, se bom letošnje leto z veseljem vrnil na start. Ena najlepših tras, ki sem jih odpeljal, v mojih očeh maraton uvršča na sam vrh. Organizatorji so pripravili odlično traso, razgiban teren in prelepi razgledi pa poskrbijo, da poleg “trpljenja” tudi uživamo.”

Maraton bo spremljalo tudi pestro dogajanje na osrednjem prizorišču pri vaškem domu v Hrpeljah. Poleg brezplačnega poligona in zabavnega tekmovanja​ za najmlajše se bodo predstavili ponudniki lokalne kulinarike in rokodelstva, dišalo bo iz kotlov, ki jih bodo kuhala lokalna društva, okušati bo možno pivo lokalnih mikropivovarjev, po zaključku voženj pa bo sledila pogostitev kolesarjev in podelitev nagrad najboljšim. Obeta se tudi glasbeni nastop Marka Hrabarja.

Zagotovite si ugodnejšo prijavo preko spleta do 25. aprila in si pravočasno zagotovite mesto na startu, saj je število prijav omejeno. Prijavnico najdete TUKAJ!

Kot je še poudaril Goran Sambt “MTB Slavnik spodbuja sodelovanje. Združuje društva, lokalno skupnost, prostovoljce in druge deležnike, vse v skupnem prizadevanju za organizacijo prvovrstnega dogodka.”

V sklopu programa bodo sodelovali nekateri turistični ponudniki, PGD Materija pa se letos dogodku pridružuje tudi kot soorganizator prireditve. Dogodek podpirata gostiteljici, Občina Hrpelje-Kozina in Mestna občina Koper.

Organizator je v sodelovanju z lokalnimi turističnimi ponudniki za kolesarje pripravil tudi posebne nočitvene pakete, Hotel Admiral pa bo že v soboto po 16. uri gostil »Pašta pary«, brezplačno pogostitev udeležencev z možnostjo predčasnega prevzema startnih številk. Zagotovo pa bo zanimiv manjši expo s predstavitvijo koles, vozil in kolesarske opreme ter prikaz nudenja prve pomoči gasilcev PGD Materija.

​Več informacij o samem dogodku pa najdete TUKAJ!