DomovProsti časZa en dan postanite ladijski turist

Za en dan postanite ladijski turist

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Vse pogostejši prihodi potniških ladij v Koper so spodbudili turistične agencije, da potniške ladje pobliže predstavijo tudi širši javnosti. Tako lahko od 15 evrov dalje postanete ladijski turist za en dan.

Potniške ladje velikanke, ki od pomladi do pozne jeseni krasijo koprski potniški terminal in s prihodom množice turistov z vseh koncev sveta bogatijo turistični utrip v mestu, so za marsikoga prava atrakcija. Številni domačini in obiskovalci našega mesta z zanimanjem opazujejo plavajoče hotele in si predstavljajo življenje na njih. Odslej pa jih bodo lahko tudi pobliže spoznali.

Vsi zainteresirani za oglede ladij več informacij dobijo na tej povezavi: http://krizarjenja-b2b.com/sl/najdi-krizarjenje?cat=40

Mestna občina Koper se je v sodelovanju s podjetjem za križarjenja b2b dogovorila, da domačinom in ostalim obiskovalcem Kopra ponudijo možnost ogleda ladij, razvajanje z gurmanskim kosilom in enodnevno doživetje življenja na ladji.

Ogled ladje in kosilo stane 15 evrov, ogledati pa si bo možno ladji MSC Poesia in Sinfonia, ki bodo v Kopru 27.4., 4.5. in 15.5. Podobne oglede načrtujejo tudi jeseni, ko si bo v bližnjem Trstu ali v Benetkah možno ogledati tudi ostale ladje.

Sicer pa se letošnja sezona pomorskega potniškega turizma v Kopru začenja že v začetku prihodnjega meseca, ko bo 2. februarja k nam priplula potniška ladja Arethusa. Sezona bo trajala vse do konca decembra, v letošnjem letu pa pričakujemo kar 82 prihodov, kar napoveduje rekordno leto. Spomnimo, da je naše mesto doslej največ ladij obiskalo leta 2011, ko je k nam priplulo 79 ladij in skoraj 110 tisoč potnikov ter pripadajočih članov posadke. V letu 2017 pa je k nam priplulo 68 ladij in več kot 73 tisoč potnikov ter članov posadke.