DomovProsti časPiling in obrazna maska iz domače kuhinje

Piling in obrazna maska iz domače kuhinje

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Naša koža je v hladnih zimskih mesecih velikokrat suha, utrujena, groba in ji primanjkuje sijaja. Da bi bila znova sijoča in prožna, je obraz najprej potrebno temeljito očistiti. Le tako boste namreč odstranili odmrle kožne celice, jo nahranili in ji povrnili sijaj. 

Pri tem vam bo zagotovo pomagal temeljit piling, ki si ga lahko pripravite kar sami. Vse, kar potrebujete, je fino mleta kuhinjska sol ali sladkor in olivno olje, ki ju zmešate skupaj ter nato naredite obrazni piling. Če imate v shrambi še ščepec ingverja, dodajte tudi tega, saj je odlično sredstvo v boju proti kožnim nepravilnostim. Kljub temu pa pilinga ne ponavljajte prepogosto. Dovolj bo, če si ga privoščite enkrat ali dvakrat na teden.

Domači piling. Foto: ekoper.si

Ker je treba kožo tudi nahraniti, je za to več kot primerna maska, ki jo prav tako lahko pripravite sami. Vse, kar potrebujete, sta dva beljaka in pomarančni sok, ki ga iztisnete iz svežih pomaranč (četrt skodelice). Masko pustite delovati 10 – 15 minut ter jo nato temeljito sperite. S tem boste kožo navlažili. Nato izberite kremo, ki je primerna za vašo kožo, in jo nanesite na obraz.

Za blagodejen vpliv na kožo bo poskrbela tudi zdrava prehrana.Uživajte torej živila, ki so bogata z vitamini in minerali. Na vašo kožo bosta blagodejno vplivala predvsem sadje in zelenjava, bogata z vitaminom C (limona, pomaranča . . .).