DomovŠportBonifika gostila več kot 800 teniških navdušencev vseh generacij

Bonifika gostila več kot 800 teniških navdušencev vseh generacij

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Teniški center Bonifika je bil minuli konec tedna v znamenju treh teniških dogodkov, ki se jih je udeležilo okoli 800 teniških navdušencev vseh generacij.

Teniška igrišča so najprej zasedli številni gostje iz Italije, ki so kar tri dni vihteli teniške loparje na turnirju Fun Cup. Gre za enega najbolj množičnih rekreativnih teniških dogodkov v Evropi. Gostje so bili s pogoji za igro na Bonifiki več kot zadovoljni, posebej so pohvalili urejenost celotnega prizorišča. Z organizacijo takšnih dogodkov Teniški klub Koper že več let prispeva k razvoju športnega turizma v Kopru.

IMG_8650
Foto: Teniški klub Koper

Drugi teniški dogodek prejšnjega tedna je bil slovenski masters, na katerem so nastopili najboljši slovenski teniški igralci v članski kategoriji in kategoriji najmlajših. Tekmovalci koprskih teniških klubov so pokazali odlično igro. V kategoriji članic je slavila Sara Palčič (Talos), ki je v finalu premagala Lian Benedejčič (TK Koper). V kategoriji deklic do 10 let se je izkazala 10-letna Žana Bjelkić (TK Koper), ki se je prebila do finala.

IMG_8816
Foto: Teniški klub Koper

V času otroškega turnirja je potekalo tudi primorsko veteransko prvenstvo vseh starostnih kategorij, na katerem je nastopilo 22 najboljših primorskih teniških navdušencev. V kategoriji +65 je zmagal Zdravko Sirk iz Kopra. S tem dogodkom se je zaključila tudi poletna teniška sezona. Delavci Javnega zavoda za šport in mladino MOK v teh dneh na Bonifiki že pripravljajo štiri peščena igrišča v dveh teniških balonih, kjer bo mogoče igrati tenis tudi v zimskih mesecih. *