DomovŠportFC Luka Koper si želi vrnitve na zmagovalno pot

FC Luka Koper si želi vrnitve na zmagovalno pot

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Za Koprčane je reprezentančni premor prišel ob pravem času. Zgolj dve točki, osvojeni na štirih prvenstvenih tekmah, sta pripeljali do zamenjave na trenerskem stolčku.

Igor Pamić je ekipo prevzel v začetku prejšnjega tedna. V tem času so na treningu že vidni sledovi njegovega dela. Pravi test pa prihaja v nedeljo, ko se bodo kozlički v Celju pomerili proti tamkajšnjemu prvoligašu.

nogomet
Foto: FC Luka Koper

Derbi trenerjev na obeh straneh

Celjani Koprčane pričakujejo po dveh zaporednih zmagah, ki so ju osvojili na tekmah z Gorico in Aluminijem. Kljub temu, da so tudi oni ostali brez dosedanjega trenerja Roberta Pevnika, nasledil ga je Igor Jovičević, na igrišču igrajo ubrano. V nedeljo bomo tako spremljali derbi trenerjev na obeh straneh.

nogomet
V času premora so kozlički pozornost posvetili predvsem boljši telesni pripravljenosti. Foto: FC Luka Koper

Nogometaši FC Luke Koper so v času premora pozornost posvetili predvsem boljši telesni pripravljenosti. Trener Pamić stremi k napadalni igri, s katero bi kozlički prihajali do boljših priložnosti za gol kot do sedaj.

Napadalec FC Kopra Jaka Štromajer spada med igralce, ki imajo največ izkušenj na slovenskih prvoligaških zelenicah. Z delom novega strokovnega štaba je zadovoljen. “Trener vsekakor prinaša novo energijo, kako bo vse skupaj videti na igrišču, pa bomo šele videli. Za zdaj potrebujemo predvsem mir in delo na dolgi rok. Dejstvo je, da ima ekipa potencial. Ima ga ogromno, o tem ni dvoma, a da bi ga razkrila v pravšnji meri in unovčila, mora imeti ustrezne pogoje. Res močno verjamem, da znova začenjamo mirnejše obdobje,”  je povedal Jaka Štromajer.

nogomet
Nogometaši FC Luke Koper na treningu. Foto: FC Luka Koper

S trenutnim stanjem na lestvici Jaka Štromajer ni zadovoljen, a verjame v boljše nadaljevanje.

“Začetek prvenstva je bil obetaven, ohranjali smo stik z vrhom lestvice, na zadnjih štirih preizkušnjah pa smo pokazali premalo. Toda nič še ni izgubljeno. Tekem in točk je še veliko, postoriti je mogoče še marsikaj,” še dodaja Štromajer.

Koprčani so v medsebojnih srečanjih s Celjani zbrali več zmag, na zadnjem gostovanju na Areni Petrol pa so v lanski sezoni visoko izgubili. *

Tekma bo na sporedu v nedeljo ob 16.55.