DomovŠportČetrta zaporedna zmaga Sixta Primorske

Četrta zaporedna zmaga Sixta Primorske

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na tekmi devetega kola Lige Nova KBM za prvaka premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo in tako zabeležili četrto zaporedno zmago. V Športni dvorani Šenčur je bilo 97:74 za primorske »tigre«.

Četrta zaporedna zmaga. Peta v tej sezoni nad Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbi. S temi besedami bi lahko povsem na kratko povzeli izplen košarkarjev Sixta Primorske v Šenčurju pri Kranju na tekmi devetega kola Lige Nova KBM za prvaka. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca tako še naprej ostajajo nerešljiva uganka za igralce Rada Mijanovića – Primorci so namreč v državnem prvenstvu dobili vse štiri obračune, boljši pa so bili tudi na finalni tekmi finalnega turnirja Pokala Spar v ljubljanski Hali Tivoli.

Primorski košarkarji so levji delež na poti k zmagi napravili v drugem polčasu, ki so ga dobili s kar 22 točkami razlike (56:34). Kljub temu so že na uvodu v dvoboj zagospodarili na igrišču in s tremi zadetimi meti za tri točke Nebojše Joksimovića v prvi četrtini prešli v vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. Na vsak poskus preobrata gorenjskega moštva so imeli Primorci odgovor, v sklepnih minutah zadnje četrtine pa je vodstvo naraslo tudi na 20 in več točk.

Na prvi pogled lahko, a vseeno težko prigarano zmago, si je Sixt Primorska priigrala predvsem po zaslugi izjemnega meta iz igre. Za dve točki so »tigri« metali 63- (22/35), za tri točke pa kar 64-odstotno (16/25).


Rezultat morda kaže na lahko tekmo, a vsi vemo, da je gostovanje v Šenčurju pri Kranju vedno izredno težko. Domača ekipa je tu premagala skorajda vse najboljše ekipe. Z zmago smo lahko zadovoljni. Osredotočeni smo bili skozi celoten dvoboj, držali smo se vseh dogovorov iz garderobe in na koncu zasluženo zmagali.
Mirko Mulalić, igralec KK Sixt Primorska

V dresu Sixta Primorske sta bila s po 18 točkami najboljša strelca Matic Rebec in Mirko Mulalić. Oba sta zadela po štiri mete za tri točke. Dvomestni so bili še Marijan Čakarun (16), ki je bil le skok oddaljen od dvojnega dvojčka, Nebojša Joksimović (11) in Tadej Ferme (10). Shawn King je v statistiko vpisal kar 12 skokov.

Priložnost za igro so dobili skoraj vsi košarkarji, ki so v sredo oblekli dres primorskega moštva. Na igrišče ni stopil le Gezim Morina, prvič po več kot mesecu dni pa je zaigral Jan Kosi in v 17 minutah dosegel dve točki ter zbral dva skoka. Spomnimo, Kosi se je nesrečno poškodoval prav na dvoboju s Šenčurjem, 11. marca, v Areni Bonifika. Med strelce se je v zadnjih sekundah tekme s trojko vpisal tudi Gregor Glas, ki je minuli konec tedna z ekipo KOŠ Primorske postal državni prvak med fanti U17.

V soboto se ekipa Jurice Golemca vrača v Areno Bonifika, na Obalo pa prihajajo domžalski Helios Suns. V sredo bo sledilo gostovanje v Ljubljani pri ekipi Ilirije, prihodnjo soboto pa se bodo »tigri« v koprski lepotici pomerili z aktualnimi državnimi prvaki, košarkarji Petrola Olimpije. Obračun z »zmaji« si bo možno v neposrednem prenosu ogledati na TV Slovenija 2.