DomovŠportEurofest letos tudi z rokometom na invalidskih vozičkih

Eurofest letos tudi z rokometom na invalidskih vozičkih

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Do pričetka 25. Eurofesta je še manj kot mesec dni, organizatorji pa postopno že stopnjujejo svoje aktivnosti. Eurofesta se bo tokrat udeležilo 158 ekip, kar pomeni, da bo rokometašev in njihovih spremljevalcev približno 3000.

Med 3. in 8. julijem bo v Kopru zastopanih 14 evropskih držav, med katerimi so prav vse velesile svetovnega rokometa, seznam pa bodo dopolnili še rokometaši iz Izraela in Tajvana.

Rokomet na vozički letos prvič pri nas

Festival bo letos obogatila tekma v rokometu na vozičkih. »Pri nas bo to prva tekma rokometa na vozičkih, pomerili pa se bosta italijanska in slovenska ekipa, ki se bo prvič zbrala prav za to priložnost,« pravi direktor Eurofesta Tone Barič.

Foto: zsis.si

Rokomet na invalidskih vozičkih je športna panoga invalidov, ki so jo po letu 2000 prvi začeli gojiti v Braziliji, kmalu so sledile še Avstralija in Japonska, kasneje pa še evropske in preostale južnoameriške države.

V Evropi se v zadnjem desetletju razvija v vse več državah in ima veliko podporo s strani evropske rokometne zveze EHF. Prvi ‘Turnir nacij’ (neuradno evropsko prvenstvo v rokometu na vozičkih) je predlani gostila Avstrija, druga izvedba pa je lani potekala na Švedskem.