DomovŠportFC Koper: Domžale z Bonifike s polnim izkupičkom

FC Koper: Domžale z Bonifike s polnim izkupičkom

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so sanjsko otvorili srečanje in povedli že v drugi minuti. Nato so niti igre prevzeli Domžalčani, ki jim je še v prvem polčasu uspelo priti do preobrata. V drugem polčasu je s svojim drugim zadetkom srečanje odločil Gaber Dobrovoljc.

Prva prava akcija na srečanju je že prinesla spremembo izida. Po podaji Senijada Ibričića je žogo lepo ustavil Courage Pekuson in z natančnim strelom že v drugi minuti popeljal Koper v vodstvo.

V 15. minuti si je aplavz koprske publike prislužil Senijad Ibričić, ki je po lepem samostojnem prodoru streljal, a je vratar Milić njegov strel ujel.

unnamed (18)
Foto: Prva liga Telekom Slovenije

Tri minute kasneje se je zatresla koprska mreža, a je sodnik Jug zadetek razveljavil zaradi prekrška nad koprskim branilcem.

Sledila je izredno lepa kombinatorna akcija Koprčanov v 27. minuti. Joel Valencia je pobegnil domžalski obrambi, podal Pučku, ta mu je žogo atraktivno vrnil s peto, Valencia pa je streljal precej prek vrat.

Konec prvega polčasa Domžale prevzele igro

V 39. minuti so Domžalčani izenačili. Po podaji s kota je bil najspretnejši Gaber Dobrovoljc, ki je premagal Simčiča.

V zadnji akciji prvega polčasa so Domžale prišle do vodstva. Streljal je Mario Lucas Horvat, žoga je zadela enega izmed koprskih igralcev in v loku končala v mreži Vasje Simčiča.

V petdeseti minuti so Domžalčani ponovno zapretili. Po predložku s strani je Simčič žogo odbil nedaleč od svojih vrat, v gneči je do strela prišel eden domžalskih igralcev, a ni uspel zatresti mreže.

Po predložku s strani je v 60. minuti ponovno nepokrit ostal Gaber Dobrovoljc, ki je s svojim drugim zadetkom povišal prednost Domžal.

V 70. minuti je Širok podal s strani, kjer se je na žogo z glavo vrgel Slobodan Vuk, a je koprski vratar Simčič odlično obranil strel.

Koprčani so do konca srečanja poskušali znižati rezultat, a jim to ni uspelo. Novo priložnost za točke bodo iskali v nedeljo, ko odhajajo na gostovanje k ekipi Radomelj. *