DomovŠportTigri tesno poraženi

Tigri tesno poraženi

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Dvorana OŠ Koper je bila prizorišče tekme 3. kroga lige Nova KBM. Na žalost domačih ljubiteljev košarke se je napeta in tesna tekma med Primorsko in Rogaško končala v prid gostov z rezultatom 66 : 65 (16 : 10, 32 : 26, 46 : 40).

Prva košarkarska tekma elitne slovenske lige po kar petih letih se je v izdihljajih prevesila v korist Rogaške. Ostrostrelec Tadej Ferme je namreč v zadnjih devetih sekundah zadel kar dve trojki.

Vir: KK Primorska
Foto: TJ/KK Primorska

Trema terjala svoj davek

Prva domača tekma je med košarkarje Primorske očitno prinesla nekaj nervoze, ki je bila najbrž glavni razlog za zgrešene odprte mete in precejšnjo nezbranost pri podajah. Ko se je v samem začetku tekme poškodoval še Troy Franklin jr., so se nad Primorsko začeli zgrinjati oblaki. Z rezultatom 32 : 26 je tako polčas pripadel gostom.

Napeto do zadnjega zvoka sirene

V drugem polčasu je Primorski uspelo priigrati delni izid 11 : 0 in med koprskimi navijači je zavelo upanje, da bo vendarle prišlo do preobrata. Košarkarjem Rogaške pa se je uspelo zbrati, na izziv so odgovorili s kar 4 zadetimi trojkami v zadnji minuti in pol, kar jim je prineslo zmago.

kk primorska
Foto: KK Primorska

Aleksander Sekulič, trener Primorske, je po tekmi poraz pripisal pritisku, ki je nastal po uspešnem začetku sezone. Prepričan je, da bodo z nekaj več odigranimi tekmami in pridobljenimi izkušnjami, tudi tako tesne tekme znali pripeljati do drugačnega zaključka.

Tekma je končana in tudi porazi so del športa. Če se iz njih še kaj naučimo, so prav tako pomemben gradnik poti, ki vodi do pomembnejših in večjih uspehov ob koncu sezone. Verjamemo, da bodo košarkarji iz Kopra že v sredo, ko je na vrsti tekma z vselej atraktivno Krko, parket zapustili dvignjenih glav. *