DomovŠportKoprčanke še nabirajo izkušnje

Koprčanke še nabirajo izkušnje

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Odbojkarice Luke Koper se iz Žirovnice vračajo s porazom. V tekmi tretjega kola 1. DOL za ženske so bile s 3 : 0 boljše odbojkarice Zgornje Gorenjske.

Kljub temu, da se je uradno odvijal 3. krog državnega prvenstva, je bila tekma v Žirovnici šele druga za Luko Koper v letošnji sezoni.

Po drugi strani je bila za odbojkarice Gorenjske to tretja tekma v sezoni, vse tri so odigrale doma. Prednost domačega igrišča so tokrat izkoristile za drugo zmagoslavje letos.

Odbojkarice OK Koper.
Odbojkarice OK Koper. Foto: OK Luka Koper

Lepa predstava, a premalo izkušenj v zaključkih

Tekmo so Koprčanke sicer začele povsem spodbudno in si z dobrim blokom priigrale začetno prednost 1 : 4, ki so jo uspele držati vse tja do 16. točke, ko je prišlo do izenačenja. Po seriji izmenjavanj v vodstvu so bile srečnejše domačinke, ki so dobile prvi niz.

Začetek drugega niza je bil identičen prvemu, semafor je ponovno izpisal rezultat 1 : 4, vendar so se igralke Gorenjske kaj hitro zbrale in preobrnile izid v svojo korist. Koprčanke se sicer niso vdale v usodo in so bile tudi v zaključku drugega niza blizu uspeha, vendar na žalost niso uspele izkoristiti dveh zaključnih žog, kar bi lahko bilo lepo izhodišče za tretji niz.

Po dveh tesno izgubljenih nizih je bil tretji niz tudi psihično težak, a so uspele odbojkarice Luke Koper kljub temu prikazati nekaj prvin odbojkarske igre, ki bi v primeru, da bi imele mlade igralke več še kako potrebnih izkušenj s tekmami na najvišjem nivoju, zagotovo vodile k povsem drugačnemu končnemu rezultatu. Sezona je še dolga in samo vprašanje časa je, kdaj bodo tudi Koprčanke okusile slast zmagoslavja. *