DomovŠportIz Velenja s šestimi točkami

Iz Velenja s šestimi točkami

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V 11. krogu prve slovenske kadetske in mladinske lige so se Koprčani potili v Velenju. Kadeti in mladinci so se izkazali in se na Obalo vrnili s polnim izkupičkom. Kadeti so bili uspešni z 2 : 0, mladinci pa so svoje vrstnike premagali s prepričljivim rezultatom 6 : 1.

IMG_1745

Najprej so bili na delu kadeti pod vodstvom trenerja Samirja Zulića. Koprčani so imeli že pred tekmo vlogo favoritov, saj Velenjčani zasedajo skromno predzadnje mesto na lestvici. Do vodstva so mladi kozlički prišli v 33. minuti, ko je bil uspešen Jan Jerman, ki je s štirimi goli tudi najučinkovitejši koprski strelec. Končni zmagovalec je bil potrjen 9 minut pred koncem tekme, ko je drugi zadetek na srečanju dosegel Vlade Stojičić. Koprski kadeti trenutno zasedajo šesto mesto. Za vodilnim Mariborom zaostajajo devet točk.

IMG_1754

Na drugi tekmi smo spremljali enostranski promet med koprskimi in velenjskimi mladinci. Koprčani so že v drugi minuti z golom Tilna Ketiša napovedali pohod na zmago. Kozlički so na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov, saj je deset minut pred koncem prvega polčasa zadel še Patrik Matošević. V drugem polčasu so varovanci Iztoka Kavčiča igrali v še višji prestavi in v dobrih 20 minutah kar štirikrat zatresli mrežo domačinov. Uspešni so bili Leon SeverAleksandar Gavrić in dvakrat Adnan Ahmetović. Slednji je v izjemni formi, na zadnjih dveh tekmah je kar petkrat zatresel mrežo nasprotnika, s skupno desetimi goli pa je tudi drugi strelec 1. SML. Domačini so do častnega zadetka prišli v končnici srečanja. Naši mladinci držijo visoko tretje mesto na lestvici, za vodilnimi Mariborčani zaostajajo 6 točk.

mladinci

V naslednjem krogu, ki bo odigran v nedeljo, koprski kadeti in mladinci odhajajo v Krško. Krčani na skupni lestvici 1. SML/SKL zasedajo mesto tik za Koprčani, ki so tretji, zato lahko na stadionu Matije Gubca pričakujemo razburljivi tekmi. *