DomovŠportKošarkarski klub Primorska danes v dolenjski prestolnici

Košarkarski klub Primorska danes v dolenjski prestolnici

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Sredina tedna prinaša zanimivo dogajanje za primorske košarkarske navdušence, košarkarji Primorske namreč gostujejo pri ugledni in vedno neugodni Krki iz Novega mesta. Tekma se bo v dvorani Leona Štuklja pričela ob 20. uri.

Košarka
Foto: KK Primorska

Za ekipama različen konec tedna

Tekma bo dvoboj dveh ekip, ki imata za sabo povsem različen tekmovalni vikend. Novomeška Krka je namreč v prejšnjem kolu visoko premagala LTH Castings. Poleg državnih prvakov Helios Suns ostajajo edino neporaženo moštvo po treh krogih lige Nova KBM. Na drugi strani je Primorska v soboto tesno izgubila proti Rogaški in bila prvič poražena. Današnja tekma je torej lepa priložnost, da se na krilih neobremenjenosti vrnejo na zmagovita pota. Krka je namreč tako eminenten nasprotnik, da se lahko proti njej igra neobremenjeno. Priznati je treba, da so Novomeščani nesporni favoriti tekme, še zlasti ker nastopajo pred domačimi navijači.

Strateg Sekulić prepušča vlogo favorita gostiteljem, a ne meče puške v koruzo

Vlogo favorita gostiteljem prepušča tudi strateg na klopi Primorske Aleksander Sekulić, ki meni, da je gostovanje ob reki Krki eno najlažjih v sezoni. Tako on kot tudi košarkarji namreč ne čutijo pritiska zmage. Novomeščani so po njegovem mnenju do sedaj v prvenstvu dokazali odlično igro in nenazadnje nanizali tri zmage ter so povsem upravičeno na prvem mestu lestvice lige Nova KBM.

Košarka
Foto: KK Primorska

Vse našteto pa ne pomeni, da bi v obalnem taboru že pred začetkom tekme vrgli puško v koruzo.

Tekma, v kateri ni kaj izgubiti

Na igrišče bodo kljub nekaj manjšim težavam vstopili z željo po zmagi. Potek tekme pa bo pokazal, kje se ekipa Primorske nahaja v primerjavi z eno boljših (če ne celo najboljšo) ekip na slovenskem košarkaškem parketu. Današnja tekma je tekma, v kateri ni kaj izgubiti, lahko se samo ogromno pridobi. Držimo pesti, da se bodo košarkarji na Obalo vrnili z zmago in se pred nadaljevanjem prvenstva okrepili s samozavestjo, ki bi jo skalp v Novem mestu zanesljivo prinesel. *