DomovŠportZmaga, ki upravičeno prinaša zadovoljstvo in krepi samozavest

Zmaga, ki upravičeno prinaša zadovoljstvo in krepi samozavest

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

“Ni pomembno, ali zmagaš ali izgubiš, najvažneje je, da si zadovoljen in uživaš v tem, kar imaš, je citat, ki nas uči skromnosti in modrosti življenja. Pa vendarle si moramo priznati, da je veliko lepše in predvsem lažje uživati v zmagah in uspehih, še posebno če so ti težko priborjeni in doseženi takrat, ko tega od tebe nihče zares ne pričakuje.

Slana ali sladka, Tigri prebrodijo vsako oviro

Domovanje ob morju Tigrom očitno dobro dene, saj so včeraj uspešno preplavali novomeško Krko in dosegli neprilakovano zmago proti favoriziranemu nasprotnikuKošarkarji Primorske so sredi dolenjske prestolnice z 80 : 78 premagali košarkarje Krke.

Rek, da je žoga okrogla in da se enkrat kotali v eno, drugič v drugo smer, je znova dobil potrditev, tokrat pod košarkarskimi obroči. Če je še v soboto obalna ekipa objokovala zamujeno priložnost in tesen poraz na domačem terenu, se je tokrat dvignila kot feniks iz pepela in na gostovanju premagala  eminentnega nasprotnika in večkratnega državnega prvaka. S tem je KK Sixt Primorska prizadejala Krki prvi poraz v letošnji sezoni Nove KBM.

KK Primorska
Košarkarji KK Primorska so včerajšnje zmage veseli, a so z mislimi že pri naslednji tekmi. Foto: KK Primorska

Ad astra per aspera (Prek trnja do zvezd)

Še bolj kot zmaga veseli opažanje, da če so še na sobotni tekmi košarkarji Primorske pokazali nekaj nervoze in precejšnjo nezbranost, kar je vodilo do tesnega poraza, zaradi katerega so morali prvo mesto na lestvici prepustiti prav včerajšnjemu nasprotniku, je bila včerajšnja tekma že nekaj povsem drugega. Ko se je že zdelo, da bodo kljub  zaostanku v večjem delu tekme novomeški košarkarji v končnici vendarle uspeli postaviti stvari na svoje mesto, so naši fantje pokazali, da so se iz poraza na sobotni tekmi veliko naučili. Nikakor niso dovolili, da bi se scenarij poraza v izdihljajih tekme ponovil, kar je za nadaljevanje sezone morebiti celo bolj pomembno kot sama včerajšnja zmaga. Da so zmago dosegli ob ne popolnoma zdravi zasedbi, pomeni še dodatne možnosti za čas, ko bo ekipa kompletna.

KK Primorska
KK Primorska. Foto: KK Primorska

Trener Sekulić je bil po tekmi vidno zadovoljen:

“Čestitke fantom za zrelo igro in zasluženo zmago. Izkoristili smo rahlo utrujenost Krke in rotacijo nekaterih njihovih igralcev. Imeli smo dober met, bili smo zbrani tako v napadu kot tudi v obrambi. Novomeščanom smo parirali skozi celotno tekmo in na koncu za nagrado še zmagali,” je po tekmi povedal trener Primorske.

Trener Krke Dejan Mihevc po drugi strani upa, da njegova ekipa pokaže, da se je tudi Krka sposobna iz poraza tudi česa naučiti:

“Čestitam Primorski za zasluženo zmago /… / upam, da se bomo iz tega kaj naučili.”

Mi pa ne le upamo, ampak trdno verjamemo, da nas bo zgodba, ki jo pišejo košarkarji Primorske, v letošnji sezoni še mnogokrat razveseljevala. Do naslednjič pa le še hashtag #dejmotigri. *