DomovŠportFC Koper: Tekma za priključek k vrhu

FC Koper: Tekma za priključek k vrhu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes bo v Celju odigrana še zadnja tekma 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije.

V dvoboju za mesta, ki še vodijo v evropska tekmovanja, se bosta pomerila soseda na lestvici. Ekipi, ki zasedata peto in šesto mesto, se bosta danes prvič predstavili z novima trenerjema.

13CeljeKoper900
Prva postava Kopra za današnjo tekmo ostaja uganka. Foto: FC Koper

Pamić prvič v vlogi trenerja

V Celju nas čaka dvoboj ekip, ki sta v reprezentančnem premoru doživeli kar nekaj sprememb. Koprčani na gostovanje odhajajo z novim trenerjem Igorjem Pamićem, ki se bo slovenski javnosti prvič predstavil v vlogi trenerja. Vzdušje v ekipi je dobro, fantje so menjavo pozitivno sprejeli, trenerju Pamiću pa nekaj sivih las povzročajo poškodbe (predvsem) obrambnih igralcev, zato ostaja neznanka, v kakšni postavi bodo Koprčani začeli tekmo.

Ekipa tudi danes stavi na Ibričića

Prejšnjo tekmo med tema dvema nasprotnikoma je na Bonifiki z dvema zadetkoma odločil Senijad Ibričić, ki bo tudi tokrat kreator koprske igre in eden najnevarnejših za nasprotnikov gol. V ekipi spet ne bo Rubena Belime, ki še čuti bolečine, nekaj igralcev pa je zaradi poškodb še pod vprašajem za nastop na tekmi.

veselje-kp1 (2)
Za koga? Za Koper! Foto: FC Koper

Koper gre na zmago

Zanimivo je, da sta ekipi, če upoštevamo samo tekme na Areni Petrol, popolnoma izenačeni glede zmag in porazov. Na dosedanjih 38 odigranih tekmah sta zabeležili vsaka po 15 zmag, osem tekem se je končalo brez zmagovalca. Na zadnji medsebojni tekmi so Celjani na domačem igrišču premagali kozličke z rezultatom 3 : 0.

Tekma na Areni Petrol se bo pričela ob 16.55. Glavni sodnik bo Mitja Žganec, pomagala mu bosta Jure Praprotnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Dejan Balažič.*