DomovŠportKošarkarji Primorske odhajajo po novo zmago

Košarkarji Primorske odhajajo po novo zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po torkovem prvem kolu pokala Spar košarkarji Primorja niso imeli veliko časa za počitek, saj jih že danes čaka gostovanje pri državnih prvakih sezone 2014/15, Tajfunu iz Šentjurja.

Vir: KK Primorska
Foto: KK Primorska

Primorci na tekmo odhajajo odlično razpoloženi

Primorski košarkarji na tekmo v Šentjur odhajajo odlično razpoloženi. Po zmagi v prvem kolu lige Nova KBM, na kateri so rutinirano odpravili ekipo LTH Castings, so v sredo v pokalnem tekmovanju v slogu dream teama iz Barcelone leta 1992 z visoko prednostjo 82 točk premagali še Košarkaško društvo Postojna.

Vir: KK Primorska
Foto: KK Primorska

Blesteča predstava Kosija in Zupana, ki sta košarkarjem Postojne “nasula” kar 48 točk, ter tudi drugače izjemna predstava celotne ekipe, ki ni popustila niti po visokem vodstvu, je popotnica, s katero so pridobili potrebno samozavest in sproščenost tudi za tekmo s Tajfunom.

Nekdanji državni prvaki se po drugi strani ne morejo pohvaliti z uspešnim vstopom v sezono, saj jih je aktualni državni prvak KK Helios Suns visoko porazil. Trener Tajfuna Krešimir Basić je bil po tekmi nezadovoljen predvsem z obrambo svojih varovancev, ki je dopustila oziroma prejela kar 85 točk, kar je bilo ob doseženih 54 daleč od uspeha.

Srečali se bosta torej ekipi, ki sta sezono začeli povsem različno, Tajfun s porazom in težavami v obrambi in na drugi strani izredno strelsko razpoložena Primorska, ki je na omenjenih tekmah skupno dosegla kar 194 točk.

Odlična kemija na igrišču in hitra vzpostavitev dobre igre že v začetku sezone upravičeno navdaja navijače Primorske z optimizmom, da se bo zmagoviti niz nadaljeval tudi na tekmi s Tajfunom. *

Z morebitnim novim uspehom se bo KK Primorska s sedanjega 4. mesta na prvenstveni lestvici povzpela še nekoliko višje. Držimo pesti tudi mi! #dejmotigri