DomovŠportRokometaši Kopra 2013 se jutri podajajo v boj za zmago

Rokometaši Kopra 2013 se jutri podajajo v boj za zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Le še dan nas loči od novega rokometnega praznika v Kopru. V mesto na povratno tekmo evropskega pokala prihaja portugalski velikan FC Porto, ki je koprske rokometaše na prvi tekmi  premagal z razliko 7 golov. 

Razlika, ki se sicer na prvi pogled zdi precej visoka, pa ne odraža realnega stanja na igrišču. Po tekmi so bili namreč zelo zgovorni statistični podatki, ki so posebej izstopali v velikih razlikah pri izključitvah. Koprski rokometaši so tako odslužili kar 24 kazenskih minut, jutrišnji gostje pa so prejeli le 6 kazenskih minut.

Rokomet
Foto: FC Porto

Če uspejo rokometaši na krilih zvestih koprskih navijačev postaviti trdno obrambo in se pri tem izogniti velikemu številu izključitev, bi bila lahko slika jutrišnje tekme v koprski Bonifiki precej drugačna. Kdo ve, morda jim uspe celo veliki met.

Rokomet
Koprčani si želijo zmage. Foto: RD Koper

Pa vendar je treba do izničenja razlike pravljičnega števila sedmih golov priti korak za korakom. Prva želja glavnega trenerja koprskih rokometašev Zorana Jovičića tako ostaja zmaga. V klubu se dobro zavedajo, da imajo pred seboj izredno težko misijo, a se vendarle ne nameravajo predati brez trdega in neizprosnega boja, saj je želja po zmagoslavju na jutrišnji tekmi še kako prisotna.

Ker samo želja velikokrat ni dovolj za uspeh, ima trener Kopra 2013 recept, s katerim se želijo zoperstaviti tekmecu. Glede na to, da je portugalska ekipa dokazala svojo fizično premoč, bo koprska ekipa poskusila odigrati hitro in domiselno. Ob uspešni realizaciji tega načrta lahko razmišljamo o uspehu celo v seštevku obeh tekem.

Rokomet
Navijači. Foto: RD Koper

Jutrišnja tekma bo test tako za rokometaše, ki lovijo zmago na mednarodnem parketu, kot tudi za navijače, ki morajo ohraniti sloves najglasnejše publike daleč naokoli.

Držimo pesti, da jutri v Kopru preženemo oblake in se razveselimo nove zmage. Že stara mitološka izročila in legende nas učijo, da bitka med “velikani” in ne tako velikimi ni vnaprej določena, le spomnimo se na Petra Klepca in Martina Krpana. Torej le pogumno in srčno v boj! *