DomovŠportKoprčanke z mladimi močmi v novo sezono

Koprčanke z mladimi močmi v novo sezono

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na srečo tistih, ki ne marajo vse krajših in hladnejših dni, zanimajo pa jih športna tekmovanja, se začenja nova sezona državnega prvenstva v odbojki.

Privrženci tega športa bodo lahko ponovno uživali v športnih dvoranah in stiskali pesti za igralke lokalnega prvoligaša, ki se bodo po svojih najboljših močeh trudile, da bodo navijači dvorano zapuščali dvignjenih glav in prešerne volje.

10410116_1003432246407122_2442329764986009276_n
Foto: OK Luka Koper

Uvodno tekmo so Koprčanke odigrale že prvi tekmovalni dan nove sezone. Žal so vanjo vstopile s porazom. A  ker je žoga okrogla, bo morda že naslednjo tekmo vse drugače in se bodo veselile prvega uspeha v sezoni.

Med premorom je prišlo v klubu do mnogih sprememb. Ekipo so zapustile: Marina Barič in Andreja Jotanovič, ki sta prenehali z aktivnim igranjem, Antonia Jurič, Anita Petho, Nuša Ferlinc, Nika Jerkovič in tudi trener Marko Kalc.

Ker je ekipa ostala brez številnih pomembnih igralk pretekle sezone, se je okrepila z igralkami nižjih selekcij. Tako so priložnost za dokazovanje dobila dekleta, ki doslej še niso zaigrala na prvoligaškem parketu.

Odbojkarice OK Koper. Vir: OK Luka Koper
Odbojkarice OK Koper. Foto: OK Luka Koper

Kaj lahko se torej zgodi, da bodo koprski privrženci že v letošnji sezoni ali v sezonah, ki sledijo, slavili imena, kot so: Nina Radešić, Sara Ražman, Alja Lia Gržinič, Lea Jerkovič in Lana Požar. Vsa ta dekleta se bodo z letošnjo sezono kalila pod mentorstvom novega trenerja prve ekipe Zdravka Jovića.

Da bi mlada ekipa že letos resneje ogrozila državni vrh, je verjetno težko pričakovati, saj sta ljubljanski Calcit in mariborski Branik finančno daleč najbolj podprta kluba in bosta po vsej verjetnosti krojila državni vrh tudi v letošnji sezoni.

Trener Jović meni, da bo nova sezona za njegove varovanke sezona učenja. Mlajše igralke bodo spoznavale tempo igranja v prvoligaškem tekmovanju in nabirale prepotrebne izkušnje, ki so za uspešno igranje na tako visokem nivoju še kako pomembne.

Rezultatski cilj te sezone je torej obstanek v ligi, kar bi pomenilo, da lahko prihodnje leto s pridobljenimi izkušnjami ciljajo na vzpon po ligaški lestvici.

Vljudno torej vabljeni na ogled tekem odbojkaric Luke Koper in nikar ne pozabite doma navijaških rekvizitov, saj bodo dekleta potrebovala glasno spodbudo s tribun. Morebiti jim ob podpori navijačev uspe pripraviti tudi kakšno presenečenje. *