DomovŠportKošarkarski klub Primorska nadaljuje niz zmag

Košarkarski klub Primorska nadaljuje niz zmag

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Uspelo je! Razmišljanje iz napovednika tekme, da bi ob morebitni vnovični zmagi košarkarjev Primorske sledil vzpon po lestvici, se je uresničilo. KK Primorska je namreč vodilna ekipa lige Nova KBM.

Gostovanje pri državnem prvaku iz leta 2015 so primorski košarkarji dobili z rezultatom 75 : 86. Obalni klub tako nadaljuje niz zanesljivih zmag. Včeraj so košarkarji Primorske pokazali tudi dobršno mero mirnih živcev in razsodnosti, saj so si zmago priborili v podaljšku, ki vedno zahteva omenjeni lastnosti.

Koprčani povedli v gosteh, naslednja tekma bo na domačem parketu

Varovanci trenerja Aleksandra Sekuliča so vseskozi narekovali ritem in imeli igro v svojih rokah. V 35. minuti so zanesljivo vodili z devetimi točkami razlike, nakar se je zgodil mrk, ki je v košarki pogost. Tajfunu je predvsem po zaslugi Spicerja in Sarajlije uspel velik preobrat, ki je klub iz Šentjurja popeljal na prag zmage, na srečo pa ne tudi preko. Košarkarji Primorske so se namreč uspeli vnovično zbrati in odgovoriti na izziv. Trojka Gajiča in koš Kosija 18 sekund pred koncem sta pomenila nadaljevanje tekme v podaljšku, v katerem so na parketu ponovno zagospodarili gostje in s serijo 10 : 3 pobegnili na varnih 73 : 80. Zaključek tekme je bil tako le še rutina in zmaga je odšla na Obalo.

košarka1
Na naslednji tekmi bodo fantje lahko prvič zablesteli na domačem parketu. Foto: KK Primorska

Dve tekmi v gosteh in dve zmagi ter še zmaga v pokalu Spar so gotovo lepo vabilo na prvo domačo tekmo KK Primorske, ko v goste prihaja Rogaška. Verjamemo, da se boste na povabilo odzvali v kar največjem številu. *

Statistični podatki tekme

Tajfun: Sarajlija 13 (4:4), Thomas 9, Sebič 3, Grant 8, Moore 9, Fifolt 3 (1:2), Spicer 22 (6:13), Miković 8 (1:2).
Primorska: Radulović 12 (2:4), Ožegovič 2, Sanadze 17 (4:4), Zadnik 3, Kosi 11 (4:5), Zupan 4 (2:2), Franklin 6 (2:3), Morina 6, Gajić 25 (2:3).