DomovŠportRD Koper: Dostojno slovo od Evrope

RD Koper: Dostojno slovo od Evrope

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je v koprski Areni Bonifika 2.500 gledalcev spremljalo povratno rokometno tekmo med domačini in Portom.

Tekma, ki bi ob morebitni atomski igri Kopra 2013 in visoki zmagi (spomnimo, prvo tekmo je portugalska ekipa dobila s sedmimi goli razlike) prinesla uvrstitev v tretji krog drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja, se ni končala po željah privržencev Kopra.

rokomet1
Prvi del tekme prinesel zaostanek za dve točki. Foto: RD Koper

V prvem delu gostje z dvema točkama prednosti

Fizična in višinska premoč sta tudi tokrat izkušeni ekipi Porta tlakovali pot do nove zmage proti mlademu koprskemu klubu. Domačim igralcem je težko karkoli očitati, želja po zmagi je bila namreč še kako prisotna, o čemer priča tudi izenačenje v 24. minuti srečanja, vendar sta visoka gostujoča obramba in predvsem odlično razpoloženi vratar poskrbela, da so gostje na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti (12 : 14).

rokomet
Koprčani kljub porazu ostajajo osredotočeni na naslednjo tekmo. Foto: RD Koper

Koprčani se poslavljajo od evropskega parketa

Po prihodu iz slačilnice so domačini dobro začeli drugi polčas in uspešno prebijali portugalsko obrambo, vendar je slednjo vnovič reševal včeraj izjemni Laurentino. Z željo po dostojnemu slovesu od Evrope so navdahnjeni Koprčani v 40. minuti prvič povedli in vodstvo držali vse do 53. minute, ko so izkušenejši gostje stvari vendarle postavili na svoje mesto in s končnim izidom 22 : 26 potrdili zanesljivo uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. Slovenske barve bosta ob izpadu Koprčanov še naprej zastopala velenjsko Gorenje in ribniški Riko.

Koprčani se z dvignjeno glavo poslavljajo od evropskega parketa in se bodo po prespani noči že osredotočili na prihajajočo tekmo, ki jo bo Bonifika gostila 22. oktobra, ko v goste prihaja prav Riko iz Ribnice. Rokometašem bomo stali ob strani tudi takrat, nove borbene predstave pa se že veselimo. *