DomovŠportPamićev debi s točko

Pamićev debi s točko

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani se z gostovanja v Celju vračajo s točko.

Večino tekme so kanarčki vodili, a jim je zmago odvzel “zakon bivšega”. Za izenačenje je namreč s pravim evrogolom poskrbel Amar Rahmanović. V zaključku tekme so Koprčani še uspeli ogroziti celjska vrata, izid pa se ni spremenil.

unnamed (15)
Foto: Prva Liga Telekom Slovenije

Razgiban prvi polčas v korist Koprčanov

Že v drugi minuti je Dalibor Volaš ogrozil koprska vrata, a z žogo zašel preveč v kot, tako da je ni mogel poslati v mrežo. Na odgovor Koprčanov je bilo treba počakati do 16. minute, ko so izvedli lepo akcijo. Danijel Pranjić je žogo z leve strani lepo podal do Joela Valencie, toda ta je slabo streljal.

Koprčani so bili bolj natančni v 21. minuti, ko so Celjani podarili žogo Mateju Pučku, koprski napadalec pa je s kakšnih 20 metrov močno in natančno meril in zadel. S tem si je Koper zagotovil nadzor nad tekmo, čeprav bi domači še v prvem delu lahko izenačili. V 40. minuti je vratar Vasja Simčič strel Lovra Čirjaka odbil v kot, do strela z glavo je nato prišel še Jure Travner, a je streljal čez gol.

Koprčani kljub igralcu več niso uspeli ponovno povesti

V drugem delu vse do izenačenja nismo videli veliko zanimivih akcij. S prostega strela je sicer poskusil Senijad Ibričić, a ni bil uspešen. V 71. minuti so domači kar nekoliko nepričakovano izenačili, ko je res lep zadetek dosegel rezervist Rahmanović.

V 74. minuti so Celjani ostali z igralcem manj na igrišču, zaradi drugega rumenega kartona si je predčasno pot v slačilnico prislužil Janez Pišek.

V zadnjih minutah srečanja so Koprčani pritisnili proti vratom Celjanov. Najprej je po odličnem predložku Jana Andrejašiča z glavo poskušal Jaka Štromajer, a je streljal mimo vrat. Nato so obrambni igralci Celja slabo reagirali po dolgi podaji, Matej Pučko se je sam znašel pred vratarjem Rozmanom, žogo spodkopal, a se je ta skotalila mimo desne vratnice celjskega vratarja.

unnamed (16)
Foto: Prva Liga Telekom Slovenije

Kljub zdesetkani obrambi vzpodbudna igra za FC Koper

Tekma se je tako končala z neodločenim izidom. To je prva dosežena točka za novega koprskega trenerja Igorja Pamića. Igra je nakazala določen napredek v igri Koprčanov. Ob tem je seveda potrebno dodati, da je bila zadnja vrsta kozličkov popolnoma premešana in brez pravega osrednjega branilca.

Nova priložnost za točke bo v soboto, ko se bodo Koprčani na domači Bonifiki pomerili z Domžalčani. *

Podatki o tekmi

Stadion Arena Petrol, gledalcev 500, sodniki: Žganec, Praprotnik (Ljubljana), Kovačič (Preserje).

Strelca: 0 : 1 Pučko (21.), 1 : 1 Rahmanović (71.).

Celje: Rozman, Pišek, Džinić, Hadžić, Travner, Cvijanović, Pungaršek (od 90. Lovrečič), Podlogar, Požeg Vancaš (od 46. Rahmanović), Čirjak, Volaš (od 78. Vidmajer).

Luka Koper: Simčič, Horvat (od 87. Andrejašič), Dedić, Sikošek, Pranjić, Teijo (od 82. Pekuson), Biljan, Pučko, Ibričić, Valencia, Muslimović (od 73. Štromajer).

Rumeni kartoni: Pungaršek, Hadžić, Pišek; Teijo, Pranjić, Biljan.

Rdeč karton: Pišek (74.).