DomovŠportFC Koper uspešen na mednarodnem turnirju Cordial Cup 2018

FC Koper uspešen na mednarodnem turnirju Cordial Cup 2018

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so v petek z dvema ekipama nastopili na močnem mednarodnem turnirju U-15 Cordial Cup 2018 v Radomljah. Ekipa FC Koper 1 je veliki zmagovalec turnirja, medtem ko je druga ekipa osvojila 13. mesto. Koprska selekcija do 13 let pa je v svoji konkurenci postala najboljša slovenska ekipa.

Petkov dosežek koprskih starejših dečkov na mednarodnem turnirju Cordial Cup 2018 si vsekakor velja zapomniti. Koprčani so se v skupinskem delu pomerili z Radomljami, Britofom, Dobom ter Svobodo iz Ljubljane ter zaradi slabše gol razlike takoj za Radomljami osvojili drugo mesto.

Omeniti velja, da so dve tekmi zmagali, dve remizirali in skupinski del prešli brez poraza ter brez prejetega zadetka.

Z drugim mestom v skupini so si priborili igranje v polfinalu, kjer so po loteriji strelov z bele točke premagali Domžale. V velikem finalu jim je naproti stalo Krško, ki pa je kozličkom pod vodstvom Samirja Zulića moralo priznati premoč.

Ta fantastični dosežek pa ni edina nagrada za koprske fante, ki so si pokorili tako slovensko kot tudi mednarodno konkurenco. Zmagovalna ekipe poleg nagrad dobi tudi vstopnico za nastop na finalnem turnirju v Kitzbuhelu, ki bo potekal od 18. do 21. maja, na katerem bodo nastopile tudi ekipe najmočnejših evropskih klubov, kot so FC Barcelona, Liverpool FC, FC Chelsea, Bayern Munchen, kar dela turnir še privlačnejši.

Foto: Facebook FC Koper

Ekipa FC Koper 2 pod vodstvom Davorja Klarice je osvojila 14. mesto. Ob tem velja omeniti tudi uspeh ekipe U-13, ki jo vodi Jaka Štromajer. Koprska selekcija je na turnirju Cordial Cup za nogometaše stare do 13 let osvojila izjemno 4. mesto. Dodati je seveda potrebno, da so bili najvišje uvrščena slovenska ekipa. Turnirja so se udeležile tudi tuje ekipe iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Slovaške in celo iz Ukrajine, kar še dodatno oplemeniti uspeh Koprčanov.