DomovŠportRD Koper proti Gorenju neuspešni

RD Koper proti Gorenju neuspešni

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski rokometaši so včeraj odigrali tekmo 6. kroga končnice, ko je na vroče gostovanje v Koper prišla oslabljena ekipa Gorenja, ki je zamenjala trenerja.

1000 gledalcev si je ogledalo odličen prvi polčas, v katerem je Koper suvereno vodil na terenu. V peti minuti je Kocjančič ubranil strel iz 7. metrov Medvedu, že štiri minute kasneje pa je Krečič zabil svoj 3. gol in tako popeljal ekipo v vodstvo s 3:1.

V 13. minuti so Korpčani po zadetku Smolnika vodili že s tremi zadetki prednosti pri 6:3. Koprčani so nato uspeli ohranjati prednost 2-3 zadetkov vse tja do konca polčasa. Na počitek so tako Koprčani odšli z rezultatom 13:10.

V drugem polčasu pa so obiskovalci lahko le nemočno opazovali popoln kolaps domače ekipe, ki vse do 44. minute ni dosegla zadetka. Velenjčani so otvorili 2. polčas in za goste je zadel Pejović. V prvem napadu Kopra je Vujović potegnil iz igre Kocjančiča in poslal na igrišče drugega krožnega napadalca. Medved je ukradel žogo in vrgel v prazna koprska vrata, Velenje je ujelo priključek pri 13:12.

Foto: RD Koper

V 33. minuti se je po strelu Toskića pri obrambi poškodoval Kocjančič, ki je do takrat ob odsotnosti Postogne zbral pet obramb. V 36. minuti je Gorenje izenačilo z zadetkom preko Cehteta, že tri minute kasneje pa sta sodnika dosodila sedem-metrovko za Koper. Izvedel jo je Smolnik, ki pa je na žalost zgrešil. Prvi zadetek Kopra so obiskovalci videli šele v 44. minuti, ko je iz sedmih metrov zadel Planinc za 14:18 in tako prekinil delni izid Velenjčanov, ki so v 14. minutah dosegli osem zadetkov.

Koprčani so nato poskušali ponovno zadeti gol, a so bili igralci Gorenja na drugi strani veliko bolj učinkoviti. Naši fantje se tako do konca srečanja niso uspeli sestaviti in Gorenje je vknjižilo svojo prvo zmago v končnici za prvaka. Končni izid po 60. minutah 20:26.

Že naslednji konec tedna čaka Koprčane nov derbi, ko v Koper prihaja ekipa Celja pivovarne Laško. Tekma bo na sporedu v petek, 4. maja ob 20.15.