DomovŠportFOTO: Otvoritev srebrnega Eurofesta

FOTO: Otvoritev srebrnega Eurofesta

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so v okviru 25. jubilejnega Eurofesta koprske ulice preplavile rokometne ekipe z vse Evrope. Rokometaši so se s Titovega trga sprehodili po Čevljarski ulici in Pristaniški ulici ter se ustavili na Ukmarjevem trgu, kjer sta jih pozdravila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič.

Mimohod po koprskih ulicah je bil kot običajno zelo pisan, ob bučnem navijanju, petju in skandiranju ekip so program zaokrožili nastopi Športnega kluba Salto, kantavtorja Aleksandra Novaka in plesalk AKS Dance studia, predstavile pa so se tudi polinezijske plesalke Ore Tahiti, plesna skupina Grease gang in DJ Adriano.

Poleg vseh naštetih, pa so rokometaše na poti spremljali Šavrinski godci, Društvo Šavrinke inu Šavrini, Valmarinke, Društvo Rosa Clementina, Folklorno društvo Val seniori in solinarska družina.

Jubilejna 25. obletnica Eurofesta prinaša presežke, saj bo letos Koper obiskalo več kot 160 ekip iz 16 držav. Ena večjih novosti, ki jih prinaša jubilejni Eurofest je tudi rokometna tekma na vozičkih. Pri nas bo to prva tovrstna tekma. Poleg tega se bodo lahko na letošnjem Eurofestu prav vsi udeleženci pomerili v boju za naslov najboljšega igralca (Target best player) letošnjega Eurofesta.

Bolčič: “Za Koper je to velik dogodek!”

“Za Koper je to velik dogodek in predvsem odlična promocija v športnem kot tudi turističnem smislu. Mi se s športnim turizmom že nekaj časa ukvarjamo, kar je pika na i našim naporom. Verjamem, da boste tu uživali, pridobili nova prijateljstva in Koper zapustili z lepimi vtisi,” je ekipe pozdravil koprski podžupan Bolčič in dodal, da “Mestna občina Koper nudi odlično infrastrukturo tudi za nadaljnji razvoj. Pripravljeni smo tudi na širitev in še večje število športnih dogodkov.” 

Peter Bolčič: “Mi se s športnim turizmom že nekaj časa ukvarjamo, kar je pika na i našim naporom.”

Rokometaše je pozdravila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, ki je poudarila, da je prav šport tisti, ki ljudi medsebojno povezuje in vsem skupaj zaželela uspešno in predvsem “fer” igro.

Sodelujoče ekipe, ki danes že pridno tekmujejo so razdeljene v sedem ženskih in sedem moških starostnih skupin, od mini rokometa pa do veteranov. Poleg velikosti žog je tudi igralni čas v posameznih kategorijah različen. Dvoboji v mini rokometu trajajo dvakrat po osem minut, dvoboji članov in članic dvakrat po dvajset minut, vsi ostali pa merijo moči v dveh polčasih po petnajst minut.

Koper ima to prednost, da je prizorišč več, kar pet jih je v dvoranah, obenem pa so blizu. Poleg tega je letos organizator napravil najlepšo potezo, ko je nabavil novo podlogo za centralno igrišče,” pa je še dodal Božo Štöger, ki že 25 let skrbi za sojenje na Eurofestu.