DomovŠportSIXT PRIMORSKA: Okrepljen trenerski štab

SIXT PRIMORSKA: Okrepljen trenerski štab

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Novi glavni trener članske ekipe KK Sixt Primorska Jurica Golemac je pred začetkom bližajoče se sezone okrepil trenerski štab. Na klopi se mu bo v vlogi prvega asistenta pridružil Sebastjan Krašovec, ki je s primorskim klubom podpisal dveletno pogodbo, za enako obdobje pa na Obalo prihaja tudi hrvaški strokovnjak za telesno pripravo Filip Ujaković.

Krašovec je trenersko pot začel v Laškem pri Zlatorogu, s katerim je leta 2004 na finalnem turnirju v Mariboru postal zmagovalec Pokala Spar. Prve korake kot glavni trener članske ekipe je Sebastjan naredil v šoštanjski Elektri, deloval pa je tudi v Hrastniku, kjer je ekipo vodil v 2. SKL. Sledila je selitev v tujino, natančneje v poljski GTK Asseco II Gdynia, s katerim je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji ekip do 20 let, moštvo pa je popeljal tudi do polfinala druge poljske lige.

Foto: KK Sixt Primorska

Krašovec primorskemu klubu napoveduje dobro prihodnost

Za telesno pripravo članske ekipe Sixta Primorske ter mladinske ekipe KOŠ Kopra pa bo v prihodnjih dveh sezonah skrbel hrvaški strokovnjak Filip Ujaković, ki je minule tri sezone deloval v zagrebški Ciboni, pred tem pa je bil dve sezoni del moštva iz Šibenika.

Sebastjan Krašovec, pomočnik glavnega trenerja članske ekipe KK Sixt Primorska: “Vesel sem, da bom v naslednji sezoni del ambiciozno zastavljenega projekta KK Sixt Primorska. Povabilo sem z veseljem sprejel, saj bom imel priložnost sodelovati z Jurico Golemcem in Walterjem Jeklinom, ki sta v preteklosti že bila del zelo uspešnih projektov na mednarodni sceni. Zame bo to odlična priložnost za dodatno pridobivanje izkušenj in znanja v klubu, ki ima ambicije doseči najvišja mesta tako v Sloveniji kot tudi širše.”

Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorska: “Podpisani pogodbi s Sebastjanom Krašovcem in Filipom Ujakovićem pomenita, da smo končali sestavo trenerskega štaba našega kluba za sezono 2017/18. Veseli nas dejstvo, da sta oba zelo motivirana za delo in sta že ob uvodnih pogovorih izkazala veliko mero posvečenosti in pozitivne energije. To dvoje je v našem načinu dela osnova za napredek in dolgoročnost učinkovitost. Oba bosta udeležena tudi v procesu delovanja našega razvojnega centra, torej bosta delala tudi z mlajšimi selekcijami, kar je izjemno pomembno za uveljavite celotne košarkarske piramide, ki jo razvijamo na Obali. Kakovostni strokovnjaki na vseh področjih, še posebej pri povezavi članske ekipe s pogonom mlajših starostnih kategorij, so ključni za našo uspešnost.”