DomovŠportPrvi evropski univerzitetni pokal v vaterpolu prihaja v Koper

Prvi evropski univerzitetni pokal v vaterpolu prihaja v Koper

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Čez teden dni bo Koper gostil prvi evropski univerzitetni pokal v vaterpolu, ki bo potekal na olimpijskem bazenu v Žusterni.

Evropski univerzitetni pokali in prvenstva, ki se na športnih koledarjih znajdejo na vsaki dve leti, potekajo pod okriljem Evropske univerzitetne športne zveze. Za prirediteljico letošnjega pokala je bila izbrana Slovenija, organizacijo dogodka pa je tako prevzela Univerzitetna športna zveza Primorske, ki bo od naslednjega tedna odgovorna za nemoteni potek tekmovanja.

Foto: arhiv ekoper.si

Nasprotniki Univerze na Primorskem, gostiteljice tekmovanja, prihajajo iz različnih koncev EvropeFrancije, Makedonije, Madžarske, Hrvaške in Srbije. Vaterpolisti bodo pokal otvorili v ponedeljek, 10. julija, ob 19. uri na bazenu v Žusterni, tekmovanja pa bodo potekala od torka, 11. julija, do sobote, 15. julija, med 19. in 22. uro. Vse tekme, ki jih bo igrala vaterpolo ekipa Univerze na Primorskem, bodo potekale ob 21. uri.

Vsi ogledi tekem so brezplačni. Razpored tekem je objavljen na uradni spletni strani prvenstva, ki jo najdete TUKAJ, prvenstvo pa bo možno spremljati tudi preko različnih družbenih omrežij.

Prenose lahko v živo spremljate na @EUSAWaterPoloCUP2017.