DomovŠportMladi fantje, pred katerimi je padla tudi velika Crvena Zvezda

Mladi fantje, pred katerimi je padla tudi velika Crvena Zvezda

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska nogometna akademija se že vrsto let ponaša z odličnimi mlajšimi selekcijami, ki kot po tradiciji zasedajo najvišja mesta v regionalnih in državnih tekmovanjih. Nekateri glas o dobrem delu z mladimi ponesejo tudi v tujino – prav to je letos, poleg izjemnih dosežkov v domači konkurenci, uspelo koprskim nogometašem generacije 2003.

Koprska selekcija, sestavljena iz mladih nogometašev letnika 2003, se lahko pohvali z nadvse uspešnim letom. Za omenjeno selekcijo je izvrstna sezona, na domačih tleh so v družbi leto starejših nasprotnikov uspeli osvojiti prvenstvo MNZ Koper U-15.

“Ni nepomembno, da so fantje uspeli osvojiti naslov prvaka v tekmovanju z nasprotniki, ki so bili v večini eno leto starejši. Poleg tega so doživeli le dva poraza. Danes, ko je tekmovalne sezone konec, lahko rečem, da je ekipa izpolnila večino svojih načrtov in ciljev, ki so bili tako tekmovalni kot razvojni,” je povedal direktor koprske akademije, Oliver Bogatinov.

Fantje so napredovali in se razvili tako osebnostno kot nogometno, a je prostora za napredek še in še. Na tem bomo delali že takoj v prihodnji sezoni.

Razloge za uspeh gre definitivno iskati tudi v dobri pripravi na sezono. V pripravljalnem obdobju je koprska ekipa odigrala cel kup prijateljskih tekem s kvalitetnimi nasprotniki, kot so Domžale, Olimpija, Rijeka, Celje, Istra 1961, finska Vantaa in Trieste Calcio.

FOTO: FC Koper

Prvi v družbi Juventusa in Crvene Zvezde

Najbolj odmeven dosežek koprskih mladcev je zagotovo osvojeni turnir Memorial Cociani oz. Juventus Cup, kjer je koprska selekcija zasedla prvo mesto po tem, ko je v finalu klonila beograjska Crvena Zvezda. Nikakor ne gre izpustiti še ostalih udeležencev turnirja, ki slišijo na imena Juventus, Udinese, Rijeka, Sturm Graz in San Luigi.

Za selekcijo so letos nastopali: Teo Delfar, Mark Baruca, Miha Kompan Breznik, Liam Cernaz, Thomas Medica, Rai Rudonja, Taj Popovič, Gabrijel Babič, Lan Enej Zirnstein, Luka Baruca, Tjaš Begič, Taj Panič, Samuel Silvestro, Stefan Ilič, Matej Kostov, Ian Kerma, Din Čajić, Martin Turk in Timi Mlinarič.

V naslednjem letu kot prvoligaši tekmovanja NZS U-15 zahod

Prav tako so se mladi Koprčani okitili z zlatom na prestižnem turnirju TOP 8, kjer se tradicionalno zbirajo najboljše mlade slovenske ekipe. V finalni tekmi so bili močnejši od Interblocka.

Omeniti velja še 2. mesto na turnirju Milan Cup in 4. mesto na turnirju v organizaciji ND Gorica, kjer so prav tako koprski selekciji družbo delala uveljavljena domača in tuja imena.

“Fantje bodo v naslednjem letu nastopali v prvoligaškem tekmovanju NZS U-15 zahod. Uspehi, ki jih je ekipa požela, kažejo na to, da se nam ni potrebno bati in da smo na pravi poti. Pohvala tudi trenerjem Šljivu, Zuliču in Zirnsteinu, ki so ekipo odlično pripravili in znali prenašati svoja znanja in izkušnje na mlajše nogometne upe,” je o perspektivni skupini nogometašev za eKoper še povedal Bogatinov, kar le še dodatno kaže na to, da je prihodnost koprskega nogometa še naprej v varnih rokah.