DomovŠportKAJAK: V soboto si privoščite ogled četrtega državnega prvenstva

KAJAK: V soboto si privoščite ogled četrtega državnega prvenstva

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V svetu vse bolj popularna disciplina morski kajak bo letos, že četrtič zapored, potekala v Kopru.

V soboto, 25. novembra 2017, bo pod okriljem Kajakaške zveze Slovenije, Kajak kanu kluba Orka in Kajak kanu kluba Žusterna potekalo četrto tekmovanje v morskem kajaku za pokal mesta Koper, ki bo štelo tudi za četrto državno prvenstvo v tej športni panogi. Pričetek tekmovanja bo v Portorožu na Bernardinu v laguni ob 11. uri.

Pot, ki jo bodo preveslali kajakaši in suparji.

“Nagrajena bosta najhitrejša kajakaš in kajakašica. Pri samem tekmovanju je zelo pomembno, da veter tekmovalcem piha v hrbet, kar je določeno tudi v pravilniku. Glede na to, da je v soboto predviden jugo, bomo tekmovanje začeli v Portorožu,” nam je zaupala Zdenka Ponomarenko predsednica Kajak kanu kluba Žusterna,” in dodala: “Na tekmi pričakujemo približno 120 kajakašev, sicer pa prijave še niso zaprte in bodo možne tudi na dan tik pred tekmo. Poleg tega bo potekala tudi tekma v supanju, kjer pričakujemo približno 50 tekmovalcev.” 

Tekmovalci se bodo pomerili v vožnji do Žusterne, in sicer na razdalji 16 km. Za to disciplino so sicer značilni visoki valovi, ki jih kajakaši s pridom izkoriščajo in tako dosegajo neverjetne hitrosti. V soboto pričakujemo oblačno vreme z nekaj padavinami, poleg tega pa bo ob morju zapihal jugo. Kajakaši tako upajo, da bo morje ravno prav razgibano, so nam sporočili iz Kajak kanu kluba Žusterna.

Poleg kajakaške tekme bo potekalo tudi tekmovanje v SUP-anju. Foto: Mirella Baruca

Poleg tekmovanja v morskem kajaku se bodo med seboj lahko pomerili tudi tekmovalci v panogi SUP ali stoječem veslanju oziroma na deskah s kanu veslom, ki bodo morali prav tako odveslati 16-kilometrsko razdaljo med Bernardinom in Žusterno, kjer bo cilj tekme.

Vsi navdušenci nad vodnimi športi ste torej vabljeni na zanimivo kajakaško in SUP tekmo, ki se bo pričela ob 11. uri v laguni portoroškega Bernardina in zaključila v koprski Žusterni (Klub KKK Žusterna) okoli 12.30 ure.