DomovŠportKoper gosti judo dogodek, kot ga še ni bilo

Koper gosti judo dogodek, kot ga še ni bilo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Dvorana koprske osnovne šole bo v soboto, 9. junija 2018, gostila Državno prvenstvo v inkluzivnem judu in Odprto državno veteransko prvenstvo v judu, kar bo prva taka prireditev, ki jo organizirata Judo klub Koper in Judo zveza Slovenije.

V Kopru bomo tako prvič v zgodovini slovenskega juda priča, da se bosta na skupni prireditvi, uradnem državnem prvenstvu JZS, predstavili dve različni skupini in dve generaciji judoistov, ki ju povezuje navdušenje nad tem športom in želja po tekmovanju.

Vsi judoisti, ki bodo v soboto tekmovali v Kopru, vadijo judo v slovenskih klubih, združenih v nacionalni panožni zvezi JZS, kar je prispevek slovenskega juda k vključevalnim in povezovalnim procesom v naši družbi na področju športa.

V Judo klubu Koper že četrt stoletja v vadbo juda vključujejo tudi ranljive skupine in so pionirji inkluzivnega juda v Sloveniji.

Poleg državnega prvenstva v inkluzivnem judu si boste lahko v soboto ogledali tudi veteransko državno prvenstvo, ki je odprtega tipa, zato se pričakujejo tudi tekmovalci iz tujine in seveda odlične borbe.

Vabljeni!