DomovŠportKoper pripravljen na najboljše telovadce

Koper pripravljen na najboljše telovadce

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru je vse nared za 13. svetovni pokal v športni gimnastiki, ki bo v Areni Bonifika potekal od petka, 12. maja, pa do nedelje, 14. maja.

Na današnji novinarski konferenci v prostorih Mestne občine Koper so svoja pričakovanja razkrili slovenski telovadci in telovadke, ki bodo v naslednjih treh dneh navduševali z nastopi v konkurenci številnih zvezdnikov športne gimnastike.

Zbrane je najprej nagovoril koprski podžupan Peter Bolčič, ki je telovadcem izrekel dobrodošlico in izrazil zadovoljstvo, da je Gimnastična zveza Slovenije za gostitelja pokala izbrala Koper. »Veseli nas, da se je vlaganje občine v šport obrestovalo in gostimo takšne dogodke,« je poudaril Peter Bolčič.

V imenu Gimnastične zveze Slovenije se je Mestni občini Koper zahvalil Sebastijan Piletič, selektor moške reprezentance in podpredsednik GZS. »Veseli smo, da smo gimnastiko pripeljali še na ta konec Slovenije,« je povedal Piletič.

Gimnastični svetovni pokal se bo začel v petek ob 10. uri, ko bodo potekale kvalifikacije. V soboto in nedeljo bodo finali na orodjih. Tako v soboto kot v nedeljo se bo tekmovanje začelo ob 14. uri, za prenos pa bo poskrbela RTV Slovenija.

Slovenijo bodo zastopali Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Luka Terbovšek, Alen Dimic, Luka Bojanc, Jure Pavlica, Teja Belak, Tjaša Kysselef, Adela Šajn in Lucija Hribar, ki bodo nastopili v konkurenci svetovnega pokala, izven nje pa bodo tekmovali še Luka Kišek, Pia Hribar in Sara King.

Teja Belak

Telovadci motivirani pred začetkom domačega svetovnega pokala

“Pritiska pred domačo tekmo ne čutim, bolj me muči, ker mi je po evropskem prvenstvu vse dol padlo. Težko se je bilo zbrati, tudi skoki, ki sem jih delala z lahkoto, mi ne gredo več. To se zgodi v glavi, da ne gre in ne gre. Vseeno pa komaj čakam domačo tekmo. Vsi športniki jo imamo najraje, ker te spodbuja več ljudi, domači. Komaj čakam, da se začne,” je na novinarski konferenci povedala Belakova.

Sašo Bertoncelj

“Domače tekme mi predstavljajo dodatno motivacijo. Pa tudi dodaten pritisk. Če že, doma ne želiš razočarati navijačev in samega sebe. Od sebe vedno pričakujem veliko. Tudi v Kopru, kjer se počutim odlično. Sem Gorenjec, a po duši Primorec. Pričakujem ogromno, najprej uvrstitev v finale, potem pa borbo za medalje s Krisztianom Berkijem na čelu, ki mu prepuščam vlogo favorita, a ne mečem puške v koruzo, da ga ne bi premagal doma,” je dodal Bertoncelj in pozval navijače ter ljubitelje gimnastike, naj pridejo v Koper in jih spodbujajo.