DomovŠportKošarkarji Sixta Primorske s prvo okrepitvijo

Košarkarji Sixta Primorske s prvo okrepitvijo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Četudi sezone uradno še ni konec, so košarkarji Sixta Primorske že dobili prvo okrepitev. To je Koprčan Alen Hodžić, ki je v letošnji sezoni igral za polzelske Hopse, svoje prve korake pa je naredil v zdajšnjem pomladku Sixta Primorske, ekipi Koš Koper.

V sezoni 2016/17 je 192 cm visoki Hodžić na 31 tekmah lige Nova KBM v povprečju zbral po 12,5 točke, 2,9 skoka in 3,2 podaje. Pred tem je bil tri sezone član Portoroža, po eno sezono pa je igral za Helios Suns in ljubljanske Parklje.

“V Kopru se dela dobro, klubi na Obali se povezujejo, kar je izjemnega pomena,” pravi Alen Hodžić Foto: hopsi.si

Z veseljem sem se vrnil v domače okolje, v katerem sem se zaljubil v košarko. Pritegnila me je zgodba KK Sixt Primorska. V Kopru se dela dobro, klubi na Obali se povezujejo, kar je izjemnega pomena. Nenazadnje se tu igra izjemno konkurenčna prvoligaška košarka,” je ob vrnitvi v Koper dejal 25-letni Hodžić.

Po besedah Walterja Jeklina, direktorja Sixta Primorske, pa Hodžić ni edini Primorec, ki bo v prihodnji sezoni okrepil njihove vrste. “Ključna želja je bila dopolniti igralski kader z domačimi košarkarji, zato toliko bolj veseli dejstvo, da se nam je priključil Alen, ki je prve košarkarske korake naredil ravno v Kopru. Prepričan sem, da bo poleg Hodžića naše moštvo okrepil vsaj še en zelo kakovosten primorski košarkar,” je dejal Jeklin. *