DomovŠportMrakova in Macarolova ostali deseti

Mrakova in Macarolova ostali deseti

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na prizorišču svetovnega prvenstva za olimpijske razrede v danskem Aarhusu je najboljših deset posadk v ženskem 470 včeraj odjadralo še regato za medalje. Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat), sta v cilj prijadrali kot deveti, tako da sta prvenstvo zaključili na desetem mestu, ki sta ga zasedali že pred tem.

“Zagotovo sva si želeli za konec odjadrati eno dobro regato, da odpotujeva domov z dobrimi občutki, a se je zapletlo že za startu. Bili sva preko linije, se nato vračali nazaj, celo regato sva se potem iz ozadja skušali prebiti naprej, a žal več kot devetega mesta nisva uspeli iztržiti. S celotnim tednom in s tem, kar nama je na koncu prinesel, torej olimpijsko normo, morava biti zadovoljni, saj je bil to najin cilj. Imava deseto mesto na svetovnem prvenstvu, jadranje pa sigurno ni bilo najboljše. Želeli sva si več, ampak sva pokazali, kar sva bili v tem trenutku sposobni. Sigurno bi se pa lahko tudi slabše končalo,” je po koncu dejala Tina Mrak.

Svetovni prvakinji sta postali Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka, srebrni sta Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina, bronasti pa Britanki Hannah Mills in Eilidth McIntyre.