DomovŠportNadaljevanje državne rokometne lige prinaša srečanje z vrha lestvice

Nadaljevanje državne rokometne lige prinaša srečanje z vrha lestvice

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Preteklo soboto so rokometaši RD Koper 2013 prikazali pogumno in srčno igro, a kljub temu izpadli iz evropskih tekmovanj. Pustili pa so dober vtis, ki navdaja z upanjem, da bo v letošnjem letu v domačem prvenstvu še veliko razlogov za veselje.

rokometaši
V goste prihaja Riko iz Ribnice. Foto: RD Koper

Koprski rokometaši bodo v Areni Bonifika gostili ekipo Rika iz Ribnice.

Osmi krog 1. A državne rokometne lige prinaša obračun vodilnih ekip prvenstvene lestvice. Srečanje bo imelo tako poleg tekmovalnega tudi prestižni pomen, saj predstavlja boj za sam vrh.

Riko prihaja na vroče gostovanje v Bonifiko poln samozavesti, saj letos v tem tekmovanju še ne pozna poraza. Zadnja zmaga nad ekipo Hrastnika z rezultatom 36 : 26 je bila tako sedma zapored za Ribničane, ki na Obalo prihajajo v želji po nadaljevanju zmagovitega niza.

Rokometaši
Foto: RD Koper

Koprčani se prav gotovo ne strinjajo  z željami gostov in bodo naredili vse, da razveselijo domače navijače in ohranijo domačo trdnjavo nepremagano. Tudi rokometaši Kopra grejo na tekmo z zgolj in samo enim porazom v letošnji sezoni, v 5. krogu so jih namreč v Novem mestu porazili rokometaši Krke.

Že na naslednji tekmi so koprski rokometaši popravili vtis in z zmago pred domačimi navijači zacelili rane, ki jih je prinesel poraz v Marofu. Zmaga, ki je bila vse prej kot lahka, saj so se dolenjski rokometaši dobro upirali, je bila tako zadnja v domačem prvenstvu pred že omenjenim izletom na evropski parket.

V Kopru domuje dober in všečen rokomet

Glede na to, da je RD Koper 2013 na evropski sceni dokazal, da v Kopru domuje dober in všečen rokomet, lahko na prav tako igro upamo tudi v soboto, 22. oktobra, ob 19. uri.

Vabljeni vsi, da z navijaškim nabojem in glasnimi grli pospremimo RD Koper 2013 do nove zmage. Forza Koper! *