DomovŠportOdprte prijave na gorskokolesarski maraton MTB Slavnik

Odprte prijave na gorskokolesarski maraton MTB Slavnik

NoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo, 14. maja 2023, bodo Hrpelje gostile že 5. gorskokolesarski maraton MTB Slavnik, ki z dobro organizacijo tekmovanja in bogatim osrednjim prizoriščem na pobočja Slavnika privablja gorske kolesarje iz Slovenije in širše regije. Spletne prijave so že odprte na spletni strani prireditve.

Okrog 500 kolesarjev se udeležuje Največjega rekreativnega gorskokolesarskega dogodka v Sloveniji se vsako leto udeležuje okoli 500 kolesarjev. Tudi letos bodo na voljo tri različno zahtevne trase, ki pa tokrat doživljajo prenovo z nekaterimi novimi odseki. Dolga trasa se s 66 kilometri približuje tudi manj zahtevnim kolesarjem, zaradi raznolikosti pa bosta nekoliko drugačni tudi ostali dve, so sporočili organizatorji iz Kolesarskega društva Raketa.

Dogodek se bo pričel že v soboto, 13. maja 2023, v Hotelu Admiral, kjer bodo tekmovalci lahko prevzeli startne številke in se družili na “pašta” zabavi. V nedeljo se bo prizorišče preselilo k vaškemu domu v Hrpeljah, kjer bo dogodek spremljalo tudi pestro spremljevalno dogajanje s tradicionalnim kuhanjem domačih jedi, ponudbo stojnic z lokalnimi ponudniki, MTB poligonom za najmlajše in bogatim odrskim dogajanjem. Poleg gorskih kolesarjev zato prireditev obiščejo tudi številni drugi obiskovalci in ljubitelji rekreativnih druženj, kar kaže, da gre tudi za prvovrstni turistični dogodek.

S prijavo velja pohiteti, saj bo prvim 150 prijavljenim udeležencem na voljo prijava po posebej ugodni ceni.

Gostitelja dogodka sta Občina Hrpelje-Kozina in Mestna občina Koper, podpirajo pa ga tudi Trgo ABC, podjetje Lotrans, Kolektor Koling in številni drugi partnerji.

Foto: Kolesarsko društvo Raketa