DomovŠportPopovič za Ekipo: Mandarić hoče uničiti Koper

Popovič za Ekipo: Mandarić hoče uničiti Koper

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski župan Boris Popovič je v včerajšnji izdaji Ekipe SN napovedal pohod FC Luke Koper na sam vrh nogometne lestvice in potrdil, da Dušan Petković ni več športni direktor koprskega kluba. Med drugim se je dotaknil spornega dolga kluba do Milana Mandarića.

»Dušanu Petkoviću smo nadvse hvaležni za vse, kar je storil. Sestavil  je zelo dobro ekipo, ki je v uvodnem delu prvenstva pokazala velik potencial in je sposobna dobrih dosežkov. Ni nikakršnih zamer. Odlično smo sodelovali in prepričan sem, da bomo tudi v prihodnje,« je o zdaj že nekdanjemu športnemu direktorju FC Luke Koper za Ekipo povedal župan Popovič. Na vprašanje, kdo bo zasedel njegov položaj, pa je odgovoril, da bodo v ekipi dobro razmislili in potem sprejeli odločitev.

Župan je z dosežki koprskega kluba v začetku sezone zelo zadovoljen

FC Luka Koper je po sedmih kolih na visokem tretjem mestu. Župan je z dosežkom zelo zadovoljen, a se hkrati zaveda, da bi bil lahko rezultat tudi boljši. Koprski župan se je dotaknil tudi sojenja, ki po njegovem mnenju ni na primerni ravni. »Kapo dam lahko dol le pred enim sodnikom in to je Damir Skomina, ki žal koprski ekipi ne more soditi.«

Popovič: S kakovostnim delom je mogoče vse nadoknaditi 

Na vprašanje, ali bo imel kdaj Koper poleg najboljšega sodnika tudi najboljšo ekipo, župan odgovarja, da se vsi trudijo po najboljših močeh, da bi dosegli čim boljše rezultate. »Jasno je, da imajo nekateri veliko večje finančne zmožnosti, a verjamem, da ni vse v denarju. Ta je zelo pomemben, tega se vsi dobro zavedamo, vendar vem, da je marsikaj mogoče nadoknaditi tudi s kakovostnim delom.«

Županu se ne zdi dopustno, da želi predsednik enega kluba blokirati račun drugega, s katerim tekmujeta v istem kakovostnem razredu. To je storil predsednik NK Olimpije Milan Mandarić kljub temu, da je koprski klub redno izpolnjeval dogovorjene obveznosti za poravnavo dolga, ki je po mnenju Popoviča tudi zelo sporen.

Untitled

»Če imaš rad klub, če imaš rad otroke, ki so del tega kluba, in če imaš rad nogomet, ga ne uničiš, mar ne? On ga hoče! Mislim pa, da je problem v Franciju Matozu, ki je njegov duhovni vodja,« pravi koprski župan in dodaja: »Vsi so naenkrat pozabili na zasluge Izeta Rastoderja, ki je omogočil, da se je Olimpija sploh vrnila na prvoligaško prizorišče. Vložil je ogromno svojega denarja in klub postavil na zdrave temelje, nikomur ni ostal nič dolžan.«

»Izet Rastoder ni odšel samovoljno, ampak zaradi takšnih in drugačnih pritiskov, ki so bili ustvarjeni s pomočjo navijačev. Moral se je umakniti in prepustiti to mesto Milanu Mandariću, ki ste ga mediji v Kopru označevali na vse mogoče načine. Bil je marsikaj, a potem, ko je taisti človek postal predsednik Olimpije, je kar naenkrat postal veliki gospod,« je za časnik še dejal Popovič.

»Bojim se, da bo Mandarić ljubljanski klub naposled pustil na cedilu. Tako kot je pustil Koper. In da bo moral na koncu vse skupaj reševati Zoran Janković. Tako kot zdaj rešuje ljubljansko košarko,« zaključi intervju za Ekipo koprski župan.

Celoten intervju s koprskim županom Borisom Popovičem si lahko preberete v reviji Ekipa.