DomovŠportPrek Olimpije do naslova državnega prvaka

Prek Olimpije do naslova državnega prvaka

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Bronxi iz najmlajše starostne kategorije so ponovili lanski dosežek selekcije U15 in osvojili naslov državnega prvaka.

V petek se je v športnem centru Triglav zbralo 250 gledalcev, od katerih jih je bila skoraj polovica iz primorskega konca. Take podpore na gostujočem terenu najbrž v zgodovini slovenskega futsala ni imela še nobena ekipa v kateri koli kategoriji. Bučni Primorci so svoji ekipi dali dodatno energijo, da so lahko naredili čudež in na koncu postali državni prvaki.

Tekma zagotovo ni bila za ljudi s slabimi živci. Neverjetni preobrati in negotovost do zadnjega piska sirene so bili sicer pričakovani, zato je končna zmaga Bronxov nad Olimpijo še toliko slajša. V 8. minuti so domači povedli z zadetkom Močilerja. Sledil je silovit odgovor Bronxov, ki so do polčasa povedli z 1 : 3. Dva zadetka je prispeval Subašič, enega pa Babič. Ko je še vratar Zulič obranil dva kazenska strela z 10 metrov, se je zdelo, da so domači izgubljeni in je končna zmaga Bronxov skoraj v žepu.

V drugem polčasu je sledil neverjeten preobrat. Drugi zadetek Močilerja je zamajal vrste Bronxov, ki so od 25 do 28 minute prejeli še tri zadetke in zapravili celotno prednost iz Škofij. Le še več zadetkov v gosteh je takrat skupno zmago ohranjalo v rokah rumenih. Še enkrat več se je v kriznih trenutkih pokazalo, koliko tem otrokom pomenijo zvesti navijači in njihova podpora. Na krilih rumeno-modrega dela tribune so se fantje zbrali in odgovorili z zadetkom, ki ga je v 33. minuti dosegel Babič. Bronxi bi lahko rezultat celo izenačili, vendar je Subašičev strel z 10 metrov domači vratar obranil. Da je bila končnica res napeta, je znova poskrbel Močiler, ki je dve minuti pred koncem dosegel še šesti domači zadetek, vendar ni bilo več dovolj časa za še enega, zato se je kmalu lahko začela primorska fešta na igrišču in tribuni, ki se je nadaljevala tudi na Škofijah do zgodnjih jutranjih ur.