DomovŠportRokometni klub Koper z okrepitvijo v novo sezono

Rokometni klub Koper z okrepitvijo v novo sezono

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometni klub Koper je v novo sezono vstopil z osvežujočimi spremembami, med katerimi je tudi okrepitev levokrilnega igralca Tadeja Matijašića.

25-letni Izolan je svojo rokometno pot začel v domačem rokometnem klubu RD Butan Plin Izola. Kasneje je bil član kadetske in mladinske ekipe koprskega Cimosa, nato pa ga je pot ponesla v Makedonijo, kjer je svoje rokometno znanje sedem let krepil v vrstah skopskega Metalurga. »Delo v rokometnem društvu Koper me je zelo navdušilo, zato sem se tudi odločil, da se pridružim koprski ekipi. Odločitev vsekakor ni bila težka, navijačem pa obljubim, da bom vedno dal vse za ta klub, zanje in se bom boril po svojih najboljših močeh. Všeč mi je tudi pozitivno vzdušje ekipe, prijateljstvo. Veselim se dela z Urošem Rapotcem, spremljal sem ga že kot igralca in menim, da se od njega lahko veliko naučim,« je ob vrnitvi v domovino povedal Tadej Matijašić.

Foto: RD Koper

V novi sezoni bo rumeno-modri dres nosilo pet novincev in trije domači igralci, pohvalijo pa se lahko tudi z osveženo domačo dvorano. Arena Bonifika ima namreč novo igralno površino, ekipo pa čaka tudi zdravniško in kondicijsko testiranje. Nekoliko mladosti so vnesli tudi v upravni odbor. Tako je dolgoletni član kluba in izkušeni rokometaš Nejc Poklar prevzel mesto direktorja kluba.

Ekipa se bo odpravila tudi na dva mednarodnega turnirja. Prvi bo na sporedu 16. avgusta v avstrijskem Ferlachu, kjer se bodo pomerili z domačo ekipo Ferlacha in s hrvaško Dubravo. Nato jih 21. avgusta čaka domača prijateljska tekma, ko bo v koprsko Bonifiko prišel drugoligaš MRK Ljubljana. Le nekaj dni za tem se bo ekipa odpravila na drugi pripravljanji turnir na italijansko Sardegno. Prvo tekmo sezono bo ekipa gostovala pri MRD Dobovi, prvo domačo tekmo pa bodo odigrali 14. septembra proti škofjeloški Urbanscape Loki.