DomovŠportSixt Primorska prvič klonila doma

Sixt Primorska prvič klonila doma

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Navijači so prvič v tej sezoni v Areni Bonifika videli poraz Sixta Primorske. »Tigri« so na tekmi osmega kola Lige Nova KBM izgubili proti Iliriji, s 70:72.

V nedeljo je bila ekipa Ilirije preprosto bolj razpoložena, kot primorsko moštvo. Zanimivo, v osmem kolu državnega prvenstva so poraz doživele prav vse domače ekipe.

Moštvo, ki ga vodi glavni trener Jurica Golemac, je v tej sezoni državnega prvenstva na Obali na košarkarski parket stopilo štirikrat, prvo domačo tekmo sezone pa so »tigri« odigrali v svojem starem domovanju, Športni dvorani Osnovne šole Koper, kjer so z 69:55 premagali Šentjur. Sledile so domače zmage proti Šenčurju (87:77), Rogaški (80:66) ter Hopsom (71:64), v Drugi diviziji Lige ABA pa uspehi proti Borcu (79:73), Lovćenu iz Cetinj (77:70) ter Vršcu (77:55).

Tekmo so občutno bolje odprli košarkarji Ilirije, ki so v uvodnih treh četrtinah vseskozi prevladovali na parketu. Sredi druge četrtine je bil po nekaj vprašljivih odločitvah sodnikov in dveh prejetih tehničnih napakah izključen tudi glavni trener Golemac, a to ni dodatno podžgalo “tigrov”, saj so Ilirijani sredi tretje četrtine vodili že s 54:41. V zadnjem delu igre so se Primorci približali na vsega točko zaostanka (64:65), a moči za preobrat je v izdihljajih tekme zmanjkalo.

Izkazal se je Jan Kosi, tekmo je zaključil z 18 točkami in štirimi skoki, Nebojša Joksimović je dosegel 17 točk. Shawn King je z 11 točkami in 13 skoki v statistiko vpisal dvojni dvojček.

Primorski »tigri« se bodo na parket znova vrnili že v sredo, 6. decmebra. V osmem kolu Druge divizije Lige ABA se bodo v Areni Bonifika pomerili z Zrinjskim iz Mostarja, tekmo pa si bo možno v neposrednem prenosu ogledati na Planet 2.